Η εγκυμοσύνη της άνοιξης

Εγκυμοσύνη της άνοιξης

Τι να αναμένετε τους επόμενους μήνες αν μείνετε έγκυος την άνοιξη

Αν υποδεχτήκατε την άνοιξη με μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας, την εγκυμοσύνη σας, τότε δεν έχετε παρά να το γιορτάσετε! Τι σημαίνει, λοιπόν, εγκυμοσύνη που ξεκινάει τους ανοιξιάτικους μήνες; Ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά ή με άλλα λόγια τι να περιμένετε τους επόμενους 9 μήνες.

Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε μπουφάν ή παλτό για την εγκυμοσύνη.Ειδικά αν μείνατε έγκυος στις αρχές την άνοιξης πιθανόν δεν θα προλάβετε τα κρύα του χειμώνα, ενώ το πιθανότερο είναι το φθινόπωρο να μην χρειαστείτε να επενδύσετε σε ένα χειμωνιάτικο παλτό σε μεγαλύτερο νούμερο μιας και η ίδια δεν θα νιώθετε αναγκαίο (οι ορμόνες φροντίζουν και για αυτό).

Θα είστε έγκυος τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Αυτό δεν είναι και πολύ θετικό ειδικά αν μένετε στην πόλη και το σπίτι σας δεν έχει κλιματιστικό. Για να τα βγάλετε πέρα όσο πιο ανώδυνα γίνεται, επενδύστε σε βαμβακερά και ελαφριά ρούχα που αναπνέουν.

Μπορείτε να κάνετε γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους.Αν δεν συμπαθείτε και πολύ τον κλειστό χώρο του γυμναστηρίου, η εποχή είναι ιδανική για περπάτημα ή τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, ανάλογα και με το κατά πόσο γυμναζόσαστε πριν την εγκυμοσύνη. Πριν ξεκινήσετε, ωστόσο, οποιαδήποτε μορφή άσκησης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.  

Λόγω της ζέστης τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να ενυδατώνεστε πιο συχνά. Ούτως ή άλλως πρέπει να φροντίζετε να πίνετε αρκετό νερό και άλλα υγρά κατά την περίοδο της κύησης πόσω μάλλον όταν κάνει ζέστη. Τους πιο θερμούς μήνες μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Θα έχετε πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά της εποχής. Μπορείτε να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών εποχής, στα οποία δεν θα έχετε πρόσβαση τους χειμερινούς μήνες. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να εντάξετε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα, που είναι απαραίτητα για μια υγιή εγκυμοσύνη.   

Δεν θα είστε έγκυος την εποχή της γρίπης. Καθώς η εγκυμοσύνη μειώνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα τους χειμερινούς μήνες μπορεί να ταλαιπωρήσει μια έγκυο και να αυξήσει το ρίσκο για πιο σοβαρές ασθένειες όπως πνευμονία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, τροφοδοτώντας τον οργανισμό σας με βιταμίνη Cκαι πολλά υγρά, ειδικά αν διανύετε την δεύτερη εγκυμοσύνη σας και το πρωτότοκό σας πηγαίνει στο νηπιαγωγείο ή το σχολείο το φθινόπωρο.

Το μωρό σας θα γεννηθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θαπρέπει να είστε προσεκτική διπλά προσεκτικοί σχετικά με το ποιος το κρατάει στην αγκαλιά το μωρό σας, ποια μέρη είναι ασφαλή για την έξοδό σας (αποφεύγετε να πηγαίνετε σε μέρη όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος, άρα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι κάποιος άρρωστος) κοκ.