Είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

5 λόγοι για να χαίρεσαι που θα είσαι έγκυος τους καλοκαιρινούς μήνες

Όπως κάθε εποχή έχει τα αρνητικά και τα θετικά της, έτσι και το καλοκαίρι σας κάνει από την μια να χαίρεστε και από την άλλη να αγανακτείτε. Και παρότι είναι αλήθεια πως η καλοκαιρινή εγκυμοσύνη είναι εξαντλητική, αφού η ζέστη φέρνει δυσφορία και επιδεινώνει κάποια συμπτώματα (αυπνίες, κράμπες, οιδήματα κοκ), παρόλα αυτά σας δίνει τουλάχιστον 5 λόγους να χαίρεστε.

Η άσκηση γίνεται απόλαυση

Το περπάτημα και το κολύμπι είναι δύο δραστηριότητες χαμηλής επικινδυνότητας και δεν απαιτούν την τέλεια φυσική κατάσταση. Μια απογευματινή-βραδινή βόλτα στο πάρκο είναι η τέλεια ιδέα για να πάρετε τον αέρα σας και να γυνάσετε το σώμα, την καρδιά σας, αλλά και να αυξήσετε την παροχή οξυγόνου στους μυς και τους ιστούς σας. Μια καθαρή θάλασσα είναι επίσης μια απολαυστική επιλογή για να ασκηθείτε, να δροσιστείτε και να ανακουφιστείτε  από το οίδημα, την πίεση και την χαλάρωση των αρθρώσεων. Κι αν μένετε στην πόλη και η πρόσβαση σε καθαρές παραλίες είναι δύσκολη, υπάρχει πάντα η λύση της πισίνας, στην οποία μάλιστα μπορείτε να συνδυάσετε τα παραπάνω ακολουθώντας ένα πρόγραμμα υδάτινης αεροβικής ειδικό για εγκύους.

Η σωστή διατροφή είναι ευκολότερη

Όταν κάνει ζέστη θέλουμε να τρώμε ελαφριά, δροσιστικά γεύματα. Κι επειδή το καλοκαίρι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι εν αφθονία, έχετε περισσότερες επιλογές για γεύματα και σνακ. Επιλέξτε σαλάτα σκέτη ή με κοτόπουλο, κρύες σούπες, φρουτοσαλάτες ή απλώς ωμά φρούτα και λαχανικά συνοδευμένα από κάποιο ντιπ.

Η βιταμίνη του ήλιου είναι καθημερινά διαθέσιμη

Φυσικά και πρέπει να προστατεύεστε από την ηλιακή ακτινοβολία φορώντας αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά, ελαφριά ρούχα από φυσικές ίνες και αποφεύγοντας να κυκλοφορείτε τις «επικίνδυνες» μεσημεριανές ώρες. Ωστόσο, η συνετή έκθεσή σας στον ήλιο τις προβλεπόμενες ώρες εφοδιάζει τον οργανισμό σας με μια πολύ σημαντική βιταμίνη, την βιταμίνη D. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η γρίπη και οι αλλεργίες είναι μακριά

Καθώς η εγκυμοσύνη μειώνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα τους χειμερινούς μήνες μπορεί να ταλαιπωρήσει μια έγκυο και να αυξήσει το ρίσκο για πιο σοβαρές ασθένειες, όπως πνευμονία. Ωστόσο το καλοκαίρι οι ιώσεις που κυκλοφορούν είναι σπάνιες, αν όχι ανύπαρκτες. Το ίδιο ισχύει και για τιςαλλεργίες, αφού τα πιο κοινά αλλεργιογόνα είναι...ανοιξιάτικα.

Τα ρούχα και τα παπούτσια είναι πιο όμορφα και πιο άνετα

Τον χειμώνα τα χοντρά ρούχα καλύπτουν το σώμα και τις καμπύλες σας και μειώνουν την αυτοπεποίθησή σας. Επίσης, τα κλειστά παπούτσια μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε δυσφορία, ειδικά εάν υποφέρετε από πρηξίματα. Το καλοκαίρι, ωστόσο, έχετε αμέτρητες επιλογές από ελαφριά, μακριά φλοράλ φορέματα, παντελόνες, φούστες και πουκαμίσες, ενώ τα ανατομικά σανδάλια σας προσφέρουν χώρο, αέρα και άνεση. Γιούπι!