Εξασφαλίστε μια θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εξασφαλίστε μια θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τρόποι για να ενημερώσετε διακριτικά τους συνεπιβάτες σας ότι είστε έγκυος προκειμένου να σας προσφέρουν μια θέση

Αν κυκλοφορείτε με μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχετε πιθανόν διαπιστώσει πως δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε ή να σας προσφέρουν μια θέση. Σε περίπτωση που η διαδρομή είναι μεγάλη, μέσα στο λεωφορείο ή το τρένο είστε στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες και η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική το πιο απλό πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε ευγενικά σε κάποιον να σας παραχωρήσει τη θέση του.

Σε κάθε περίπτωση πριν απογοητευτείτε από την αδιαφορία των συνεπιβατών σας, σκεφτείτε πως πιθανόν να μην σας έχουν προσέξει ή να μην έχουν καταλάβει ότι είστε έγκυος ειδικά αν δεν διανύετε ακόμα το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, αν δεν τολμάτε να ζητήσετε θέση, φροντίστε να δώσετε στοιχεία για την κατάστασή σας και περιμένετε κάποιον να προθυμοποιηθεί.

Ακουμπήστε το χέρι σας στην κοιλιά σας και χαϊδέψτε τη ελαφρά.Αυτή η κίνηση καμιά φορά αρκεί για να διώξει την αμφιβολία από όσους αναρωτιούνται αν είστε όντως έγκυος ή αν έχετε παραπάνω κιλά, ειδικά αν φοράτε φαρδιά ρούχα.

Ανακοινώστε την ημερομηνία τοκετού. Αν τύχει να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή αν μετακινήστε μαζί με κάποιον φίλο, φροντίστε να συζητήσετε για την πιθανή ημερομηνία τοκετού ώστε να σας ακούσουν τουλάχιστον όσοι κάθονται κοντά σας.

Διαβάστε ένα σχετικό βιβλίο. Αν έχετε ήδη προμηθευτεί κάποιο βιβλίο για τον θηλασμό ή για την ανατροφή του παιδιού, ανοίξτε το και διαβάστε το αφού βεβαιωθείτε πως φαίνεται ο τίτλος στο εξώφυλλο.

Ποιοι σηκώνονται πιο συχνά; Αν είστε συχνή θαμώνας των μέσων μαζικής μεταφοράς, πιθανόν να έχετε αναπτύξει τη δική σας θεωρία για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες σηκώνονται πιο συχνά οικειοθελώς για να σας προσφέρουν τη θέση τους. Ανάλογα με τα συμπεράσματά σας φροντίστε να στέκεστε κοντά στο φύλο που θεωρείται πως δείχνει μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Extra tip

Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό και να πίνετε μικρές γουλιές, ειδικά αν υποφέρετε από ναυτίες καθώς και ένα αρωματικό λαδάκι που αγαπάτε για να μυρίζετε αν η πολυκοσμία και οι μυρωδιές που αναμειγνύονται σας προκαλούν δυσφορία.