Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο

6 tips που θα σας γλιτώσουν από την ταλαιπωρία

4 tips που θα σας γλιτώσουν από την ταλαιπωρία

Αν οι διακοπές των Χριστουγέννων σας βρίσκουν στο μέσον της εγκυμοσύνης σας και θεωρείτε πως τώρα είναι η ευκαιρία σας να πραγματοποιήσετε ένα αεροπορικό ταξίδι στο εξωτερικό, μιας και μετά τον τοκετό κάτι τέτοιο θα είναι πιο δύσκολο, μην ξεχάσετε στη λίστα με τα ρούχα και τα αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας να σημειώσετε και μερικά πολύτιμα tips. Θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα ξεκούραστο ταξίδι, για να αποφύγετε μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα της κύησης αλλά και για να μην σκεφτείτε ούτε λεπτό ότι το ταξίδι εν μέσω εγκυμοσύνης δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα τελικά...

Φορέστε ειδικές κάλτσες.Για να μην ταλαιπωρηθείτε από το πρήξιμο των ποδιών λόγω της παραμονής στη θέση του αεροπλάνου για αρκετές ώρες (εξαρτάται φυσικά ποιος είναι ο προορισμός σας) εφοδιαστείτε με κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Φοράτε άνετα παπούτσια. Επειδή το πιθανότερο είναι τα πόδια σας να είναι λίγο πιο πρησμένα από ότι συνήθως όταν φτάσετε στον προορισμό σας, δεν χρειάζεται να αποβιβαστείτε νιώθοντας δυσφορία επειδή σας στενεύουν τα παπούτσια. Φροντίστε, λοιπόν, να φορέσετε άνετα και μαλακά παπούτσια για να αποφύγετε την ταλαιπωρία.

Κάντε online check in, ώστε να κλείσετε μια θέση μπροστά, για να απλώνετε τα πόδια σας, και κοντά στον διάδρομο, ώστε να σηκώνεστε συχνά για να τεντωθείτε και να ξεμουδιάσετε. Επίσης, πολλές φορές στο online check in σας δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσετε για την κατάστασή σας και να παραγγείλετε ειδικό μενού (π.χ. χορτοφαγικό).

Επιβιβαστείτε τελευταία στιγμή.Το πιθανότερο είναι να είστε η πιο συχνή επισκέπτρια της τουαλέτας στην καμπίνα (εκτός και αν έχετε και άλλη έγκυο συνεπιβάτη), επομένως για να τις περιορίσετε όσο γίνεται (ή για να τις γλιτώσετε εντελώς αν η πτήση δεν διαρκεί πολύ) επισκεφθείτε την τουαλέτα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου λίγο πριν περάσετε την πύλη επιβίβασης.    

Δέστε την ζώνη κάτω από την κοιλιά σας και πάρτε μαζί ένα μαξιλαράκι για την μέση σας.

Έχετε πάντα μαζί σας ένα snack και νερό. Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή εν ώρα πτήσης θα πεινάσετε, αντί να στηρίζεστε στο snackπου θα σας προσφέρουν, φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι από το σπίτι και φυσικά να μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε νερό λίγο πριν μπείτε στο αεροπλάνο.

SOS Tip: Πριν κλείσετε εισιτήρια, ξενοδοχεία και όλα τα σχετικά, ρωτήστε τον γιατρό σας για το αν η κατάσταση της εγκυμοσύνης σας σας επιτρέπει να πετάξετε. Ίσως χρειαστεί να το αναβάλλετε ή να βρείτε έναν πιο κοντινό προορισμό.