Κρυολογήσατε ενώ είστε έγκυος;

Κρυολογήσατε ενώ είστε έγκυος;

Πώς να αναρρώστε γρήγορα με φυσικούς τρόπους σε περίπτωση κρυολογήματος

Και ενώ διανύετε μια ήρεμη περίοδο εγκυμοσύνης, ο βήχας, η βουλωμένη μύτη και ο πονοκέφαλος σας χτυπούν την πόρτα. Κρυολογήσατε; Μην αγχώνεστε! Δεν σημαίνει ότι τα συμπτώματα θα είναι χειρότερα λόγω εγκυμοσύνης. Ναι μεν δεν μπορείτε να λάβετε συγκεκριμένα φάρμακα αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε άλλους φυσικούς τρόπους για να αναρρώσετε.

Ελέγχετε τη θερμοκρασία του σώματός σας. Μετρήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας δύο φορές την ημέρα για να διαπιστώσετε αν έχετε πυρετό. Σε περίπτωση πυρετού επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ο οποίος το πιθανότερο είναι να σας συμβουλεύσει να λάβετε κάποιο σκεύασμα που περιέχει παρακεταμόλη, που είναι ασφαλές για τις εγκυμονούσες. Επίσης δεν επιτρέπεται να λάβετε ασπιρίνη, αντισταμινικά και ιβουπροφένη (αντιφλεγμονώδη).

Δείτε φυσικούς τρόπους να νικήσετε τον πυρετό εδώ.

Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες. Υπάρχουν διάφοροι φυσικοί και ασφαλείς τρόποι για να απαλύνετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Για το βήχα και τον πονόλαιμο δοκιμάστε για παράδειγμα μείγμα χυμού από λεμόνι και μέλι μέσα σε ζεστό νερό. Ο ατμός θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα (κάντε εισπνοές πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό) και η βιταμίνη C με την αντιοξειδωτική της δράση θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Πίνετε πολλά υγρά. Η ενυδάτωση είναι ούτως ή άλλως σημαντική κατά την περίοδο της κύησης, πόσω μάλλον ενώ είστε έγκυος και έχετε κρυολόγημα. Αν λοιπόν πρέπει να πίνει σαν έγκυος 10 ποτήρια νερού την ημέρα, αυξήστε την ποσότητα στα 12 με 13 για να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε. Εκτός από νερό, φροντίστε να πίνετε χυμούς και να τρώτε σούπες.

Τρώτε καλά.Εκτός από την ενυδάτωση κομβικό ρόλο παίζει και η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Προσπαθήστε να  συμπεριλάβετε στο πιάτο σας μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών (από όλα τα χρώματα) για να εφοδιαστείτε με αντιοξειδωτικές ουσίες. Επιλέξτε, ώστόσο, αυτό που θα φάτε να είναι ελαφρύ. Η κοτόσουπα, για παράδειγμα, ειδικά εάν έχει μέσα αρκετά λαχανικά, είναι ιδανική!

Επιδιώξτε αρκετή ξεκούραση. Ο καλύτερος τρόπος για να αναρρώσετε πιο σύντομα είναι ο ύπνος και η ξεκούραση. Επιτρέψτε λοιπόν στο σώμα σας να επανέλθει, φροντίζοντας να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο.    

Διαβάστε ακόμα: «Αρρωστήσατε; Μην ανησυχείτε!»