Εγκυμοσύνη και Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Εγκυμοσύνη και Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Προστασία Εμβρύου από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Η τηλεόραση ήταν ενεργή και στο mute. Eγώ καθόμουν χαλαρή στον καναπέ και μιλούσα στο κινητό με την κολλητή μου, ενώ παράλληλα έψαχνα ρούχα εγκυμοσύνης στον υπολογιστή. Και τότε το συνειδητοποίησα! Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά παράλληλα monitoring που έκανα καθημερινά. Αλήθεια, σε πόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξέθετα  το αγέννητο παιδί μου; Αρκετή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το ρούτερ ήταν ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και με «χτυπούσε» τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Ξεκίνησα έρευνα για να βρω τι μπορεί να προκαλέσει όλη αυτή η αλόγιστη συμπεριφορά μου και ανακάλυψα πως, παρότι δεν υπάρχουν επαρκή ερευνητικά δεδομένα που να καταδεικνύουν τους κινδύνους, οι επιστήμονες πιθανολογούν πως η υπερβολική έκθεση στην ηλεκτρονική ακτινοβολία ευθύνεται για:

  • Αποβολές και πρόωρες γεννήσεις
  • Δεισλειτουργίες σε ωοθήκες και πλακούντα, αυξημένα επίπεδα στρες και μειωμένη δραστηριότητα των κυτταροκτόνων κυττάρων.
  • Καθυστερημένη εμβρυϊκή ανάπτυξη
  • Ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου που μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακές διαταρχές, διατραχές του αυτιστικού φάσματος, Σύνδρομο Ελειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, επιθετικότητα, ψυχολογικά προβλήματα κοκ.

Με όλα τα παραπάνω δεν χρειαζόμουν και αποδείξεις. Η πιθανότητα και μόνο ήταν αρκετή για να με κάνει να λάβω τα μέτρα μου. Εκτός, λοιπόν, του ότι μείωσα κατά πολύ την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, αποφάσισα:

  1. Να ανοίγω το ρουτερ μόνοόταν θέλω να χρησιμοποιήσω το διαδίκτυο.
  2. Να απενεργοποιώ το κινητό μου τοβράδυ και να το αφήνω σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό που βρίσκομαι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  3. Να ανοίγω την τηλεόραση μόνο όταν πρόκειται να παρακολουθήσω και, εν συνεχεία, να την κλείνω από το κουμπί της, δηλαδή εντελώς και όχι απλά στην αναμονή.

500x748x90-belly bandΤέλος, επειδή δεν θέλω και δεν μπορώ λόγω δουλειάς να αποκοπώ εντελώς από τις νέες τεχνολογίες προμηθευτηκα από το  Pregnancygifts.gr ένα Belly Band για προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το φοράω κάτω από τα ρούχα, καλύπτω την κοιλιά μου και το ύφασμά του (Radiashield®)  με θωρακίζει κατά 99,99% εξουδετερώνοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Στο ίδιο e-shop θα βρείτε κι άλλα παρόμοια προϊόντα για την προστασία σας, όπως μπλούζες και κουβέρτες.

Δείτε τα όλα εδώ και επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

 

 

 

 

 

Μάθετε κι αυτό:Υψηλότερες τιμές ασύρματων ακτινοβολιών καταγράφονται συνήθως σε διαμερίσματα πολυκατοικιών λόγω της πληθώρας ασύρματων εφαρμογών από τους γείτονες, σε γραφεία λόγω ασύρματων τηλεφώνων και δικτύων υπολογιστών, στις πυκνοκατοικημένες περιοχές λόγω της παρουσίας περισσότερων κεραιών κάθε τύπου, σε κατοικίες που γειτνιάζουν με κεραίες κινητής τηλεφωνίας (πιο επιβαρημένα τα δωμάτια με παράθυρα που έχουν οπτική επαφή με την κεραία) και στους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων που λόγω θέσης είναι συνήθως περισσότερο εκτεθειμένοι στις ασύρματες ακτινοβολίες από ότι οι ισόγειοι ή υπόγειοι χώροι.