Γρίπη; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Γρίπη; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Θωρακίστε τον οργανισμό σας φυσικά ενάντια στη γρίπη

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η γρίπη έχει την τιμητική της. Εσείς, όμως, δεν χρειάζεστε να φοβάστε, αφού έχετε εμάς που ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο σημαντικά μέσα προστασίας. Ακολουθώντας 6 απλές συμβουλές θα περάσετε και τους υπόλοιπους μήνες της εγκυμοσύνης χωρίς πονόλαιμο, πονοκέφαλο και πυρετό.

Πλένετεταχέριασας.Πρόκειται για το βασικό «όπλο» κατά της γρίπης. Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας όταν επιστρέφετε σπίτι μετά από έξοδο, μετά την τουαλέτα, πριν το φαγητό αλλά και αφού έχετε χαιρετίσει κάποιον δια χειραψίας ειδικά αν υποπτεύεστε ότι μπορεί να είναι άρρωστος. Φυσικά, για να είναι αυτή η συμβουλή αποτελεσματική θα πρέπει να ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε τα χέρια σας. Διαβάστε τον εδώ και τσεκάρετε τις γνώσεις σας.

Τρώτε υγιεινά. Η υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ωφελεί μόνο το έμβρυο αλλά και την υγεία σας. Φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενώ αν είναι απαραίτητο συζητήστε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο να λάβετε βιταμίνες ως συμπλήρωμα.

Ασκηθείτε. Και η άσκηση βοηθάει στη θωράκιση του οργανισμού. Συνεπώς μην παραλείψετε να κάνετε την ελαφριά γυμναστική σας, από περπάτημα μέχρι γιόγκα για εγκύους, εάν φυσικά σας το επιτρέπει ο γιατρός σας.

Πίνετε μπόλικο νερό. Καθώς είναι πολύ εύκολο να αφυδατωθείτε, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετές ποσότητες νερού. Έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό όταν βγαίνετε έξω και προτιμήστε να παραγγέλνετε νερό για να συνοδεύει το φαγητό που τρώτε σε ένα εστιατόριο. 

Κοιμηθείτε αρκετά. Τα μικρόβια επιτίθενται στον πιο εξασθενημένο οργανισμό άρα ένα από τα σημαντικά πράγματα που έχετε να κάνετε είναι να ξεκουράζεστε. Δεν χρειάζεται λόγου χάρη σε μια μέρα να γίνουν όλες οι δουλειές του σπιτιού ή αν νιώθετε εξαντλημένη αφήστε τον σύντροφό σας να μεριμνήσει για τα εβδομαδιαία ψώνια. Ο βραδινός ύπνος είναι ο ύπνος που θα σας ξεκουράσει. Προσπαθήστε αν κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες. Και αν σας ταλαιπωρούν οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα ή οι στάσεις που δεν σας βολεύουν, αφιερώστε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάρετε έναν υπνάκο.  

Αποφύγετε τα πολυσύχναστα μέρη. Όπου υπάρχει συνωστισμός ατόμων, υπάρχει και συνωστισμός μικροβίων, ειδικά σε χώρους που δεν αερίζονται σωστά. Συνεπώς, προτιμήστε μια βόλτα στο πάρκο από τον κινηματογράφο και τα μαγαζιά της γειτονιάς σας από το εμπορικό.

Βοήθεια! Αρρώστησα! Εάν τελικά δεν καταφέρατε να προστατευτείτε, μην ανησυχείτε. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να γνωρίζετε..