Γάλα: το ρόφημα της εγκυμοσύνης!

Γάλα: το ρόφημα της εγκυμοσύνης!

Γιατί το γάλα είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το γάλα είναι πηγή θρεπτικών ουσιών απαραίτητων για να την ανάπτυξη του εμβρύου ενώ σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή του από τη μητέρα συμβάλλει σημαντικά στο να έχει η γυναίκα μια εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές και να γεννήσει ένα υγιές μωρό.

  • Το γάλα, αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν πηγές ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμίνης D, απαραίτητες ουσίες για την ανάπτυξη του εμβρύου. 
  • Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση γάλακτος κατά τη διάρκεια της κύησης μειώνει τους κινδύνους της εγκυμοσύνης κατά 24%. Επίσης γυναίκες που έπιναν γάλα ενώ κυοφορούσαν, παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό ενώ μειωνόταν και ο κίνδυνος για θάνατο του νεογνού.
  • Το γάλα που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται να είναι πλήρες, μπορείτε να επιλέξετε ένα άπαχο ή ημίπαχο, ενώ εάν είστε χορτοφάγος έχετε την δυνατότητα να στραφείτε ακόμα και σε ενισχυμένο γάλα σόγιας. Παράλληλα με το ρόφημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε για την διατροφή σας και άλλες πηγές ασβεστίου, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα (λευκό τυρί, γιαούρτι κτλ), σπανάκι, σαρδέλες, σύκα και ξηρούς καρπούς.