Απολαύσεις αποκλειστικά για εγκυμονούσες!

Απολαύσεις αποκλειστικά για εγκυμονούσες!

Κι όμως οι σωστές επιλογές κατά τη διάρκεια της κύησης μπορούν να είναι απολαυστικές

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος δύσκολη; Όχι αν κάνετε τις σωστές επιλογές! Μπορεί διαρκώς να ακούτε πολλά «πρέπει» και «μη» αλλά το να κάνετε αυτό που είναι καλό για την υγιή πορεία της κύησης καμιά φορά είναι πιο εύκολο και πολύ πιο απολαυστικό από όσο πιστεύετε.

Ώρα για burger! Δεν μιλάμε για burger αμφιβόλου ποιότητας που θα βρείτε στα διάφορα φαστφουντάδικα αλλά για σπιτικό burger που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.  Hκατανάλωση, άλλωστε, κόκκινου κρέατος είναι ευεργετική για το έμβρυο, αρκεί να προσέξτε την ποιότητά του, ειδικά αν αγοράσετε κιμά (καλύτερα διαλέξτε ένα κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος και ζητήστε να σας το κόψουν επιτόπου). Για απολαυστικό αποτέλεσμα επιλέξτε ψωμί ολικής ή πολύσπορο και συνδυάστε το με σκληρό τυρί, ντομάτα και γιαούρτι και μυρωδικά.

Τα πόδια ψηλά. Κανένας δεν σας κατηγορήσει αν κάθεστε στον καναπέ και βάζετε τα πόδια σας στο τραπέζι ή ακόμα καλύτερα αν είστε ξαπλωμένη και έχετε τα πόδια σας σε υψηλότερο σημείο. Η στάση αυτή όχι μόνο θα σας ξεκουράσει αλλά και θα αποτρέψει το πρήξιμο στους αστραγάλους. Καθίστε λοιπόν και απλωθείτε με την άνεσή σας!

Και λίγη σοκολάτα στο μενού. Με την προϋπόθεση ότι αποτελεί τμήμα μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, η κατανάλωση μερικών κομματιών μαύρης σοκολάτας την ημέρα είναι ευεργετική για την υγεία. Πού βοηθάει; Μειώνει τα επίπεδα άγχους αλλά και το ρίσκο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης και προεκλαμψίας. Επιπλέον η σοκολάτα με 70% κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ρίξτε το έξω.Δεν σημαίνει ότι επειδή είστε έγκυος πρέπει να κλειστείτε στο σπίτι (εκτός φυσικά αν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος και σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας). Για να μην νιώθετε πως η εγκυμοσύνη σας απαγορεύει να έχετε τη ζωή που είχατε πριν, φροντίστε να διατηρήσετε κάποιες συνήθειες και να συναντάτε τους φίλους σας έξω, με τη διαφορά ότι θα επιστρέφετε σπίτι νωρίτερα.

Απολαύστε το σεξ. Αν ο γιατρός σας δεν έχει αντίθετη άποψη, συνεχίστε να έχετε σεξουαλικές επαφές με τον σύντροφό σας, μιας και το σεξ όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα άγχους, αλλά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καίει θερμίδες και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση την περίοδο της εγκυμοσύνης να απολαμβάνετε περισσότερο τις συνευρέσεις με τον σύντροφό σας, αφού και οι ορμόνες εντείνουν την διέγερση και απουσιάζει εντελώς το άγχος για το αν θα μείνετε έγκυος!

Ώρα για ατελείωτες ξάπλες. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να κοιμηθείτε για ώρες, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα γιατί να μην αφεθείτε χωρίς τύψεις; Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα οι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, βίωσαν τοκετό που διαρκούσε 11 ώρες περισσότερο και γέννησαν με καισαρική 4 φορές συχνότερα σε σχέση με έγκυες που κοιμόντουσαν 7 ώρες ή περισσότερο.