Απαραίτητοι Σύμμαχοι Εγκυμοσύνης

Απαραίτητοι Σύμμαχοι Εγκυμοσύνης

9 σύμμαχοι εγκυμοσύνης που θα σας φτιάξουν τις μέρες και τις νύχτες σας!

Οι δυσκολίες του πρώτου τριμήνου εισβάλλουν απειλητικά στη ζωή σας προσπαθώντας να ραγίσουν την γυάλα της ευτυχίας στην οποία κατοικείτε από τη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος. Μην ανησυχείτε! Σας έχουμε 9 πολύτιμους συμμάχους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάθε αντιξοότητα.

Καρύδα. Αυτό το εξωτικό φρούτο με τις άπειρες ευεργετικές ιδιότητες στην Ελλάδα παραμένει ακόμα και σήμερα αφανές και ανεξερεύνητο. Όποιος ψάχνει, όμως, βρίσκει πως τόσο ο καρπός όσο και τα παράγωγά του προσφέρουν πραγματική βοήθεια. Θέλετε παραδείγματα; Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε κάλιο και ηλεκτρολύτες, προσφέρει σούπερ ενυδάτωση, ενώ το λάδι καρύδας μειώνει τις ραγάδες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου και άλλα πολλά (δείτε ειδικό αφιέρωμα εδώ). 

Καραμέλες με τζίντζερ. Άλλος ένας σύμμαχος από το εξωτερικό είναι το τζίντζερ, η μυρωδιά του οποίου εξαφανίσει το αίσθημα ναυτίας. Αγοράστε, λοιπόν, καραμέλες τζίντζερ και πολεμήστε τον «εχθρό» όπου κι αν το συναντήσετε. 

Bump Band.  Η εγκυμοσύνη έχει αλλάξει ελάχιστα το σώμα σας ή το αλλάζει τόσο αργά που δεν ξέρετε εάν χρειάζεται να δαπανήσετε χρήματα σε ρούχα εγκυμοσύνης. Βρίσκεστε, δηλαδή, σε ένα στάδιο που τα μπλουζάκια σας σηκώνονται αφήνοντας λίγο ακάλυπτη την κοιλίτσα σας και τα παντελόνια σας σας κάνουν απλώς δεν μπορείτε να κλείσετε το κουμπί.Τι κάνετε; Αγοράζετε ένα έξυπνο gadgetπου κρύβει και στηρίζει την κοιλιά, συγκρατεί το παντελόνι και σας σώζει από πολλά έξοδα! Δείτε ειδικό δημοσίευμα για το έξυπνο αυτό gadget εδώ.

Μαξιλάρι ύπνου & θηλασμού.Αν ο ύπνος έχει αρχίσει να δυσκολεύει, τότε ίσως χρειάζεστε το ειδικό μαξιλάρι σε σχήμα U που προσφέρει στήριγμα στην κοιλιά, στη μέση και γενικά σε όλο το σώμα για να κοιμάστε ήρεμα σαν μωρό. PlusBonus; Επιλέγοντας σωστά το μαξιλάρι σας θα έχετε αργότερα και ένας πρώτης τάξεως βοήθημα για τον θηλασμό. Δείτε εδώ.

Ημερολόγιο. Μπορεί να αναρωτιέστε που μπορεί να βοηθήσει η καταγραφή των περίεργων ονείρων που φέρνουν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, πριν όμως ρωτήσετε σκεφτείτε: δεν είναι καλύτερα να βγάζεις από μέσα σου ό,τι σε προβληματίζει και σε ανησυχεί αλλά και να διατηρείς ένα ενδιαφέρον χειρόγραφο ως αναμνηστικό αυτής της ταραγμένης περιόδου; Μην ψάχνετε την απάντηση! Ένα ημερολόγιο ονείρων είναι χρήσιμο και διασκεδαστικό, άστε που μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τον συγγραφέα που κρύβετε μέσα σας.

Κουπόνια για μασάζΑφού πάρετε το πράσινο φως από τον γιατρό σας, δοκιμάστε να κάνετε ειδικό μασάζ για εγκύους όσο πιο συχνά μπορείτε. Θα είστε άλλος άνθρωπος μετά από κάθε συνεδρία! Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά sitesπου προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια για την συγκεκριμένη και άλλες υπηρεσίες. Πριν την αγορά, φυσικά, καλό είναι να ελέγξετε τον χώρο (όσα περισσότερα στοιχεία βρείτε online τόσο το καλύτερο) και να τηλεφωνήσετε ώστε να ενημερώσετε για την κατάστασή σας και να ρωτήσετε εάν υπάρχει άτομο με εξειδίκευση. Δείτε τι να προσέχετε όταν αγοράζετε κουπόνια εδώ.

Εμετοσακούλες.Έχετε δει στην τηλεόραση γυναίκες που τρέχουν στην τουαλέτα για να κάνουν εμετό. Τι γίνεται, όμως, όταν η ναυτία σας πιάσει στο μετρό ή στο τεραστίων διαστάσεων εμπορικό; Δεν είναι καλύτερο να κουβαλάτε μια εμετοσακούλα ή ένα απλό σακουλάκι, τελοσπάντων, ώστε να είστε προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο;

Σωστά παπούτσια. Επενδύσετε σε άνετα, ίσια ή με λίγο τακουνάκι παπούτσια για να στηρίζετε σωστά το σώμα σας και να μην επιβαρύνετε επιπλέον την μέση σας.

Σουτιέν εγκυμοσύνης. Μία από τις αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη στο σώμα σας φαίνεται στο στήθος σας. Όσο περνούν οι εβδομάδες αυτό μεγαλώνει και βαραίνει, με αποτέλεσμα τα παλιά σας σουτιέν να μην είναι πλέον κατάλληλα για τις… αυξημένες ανάγκες σας. Δείτε πως θα βρείτε το ιδανικό σουτιέν εγκυμοσύνης αλλά και πως θα εξασφαλίσετε την τέλεια εφαρμογή εδώ.