Έχω ένα μυστικό

Έχω ένα μυστικό

Κρατήστε κρυφή την εγκυμοσύνη σας το πρώτο τρίμηνο προσπαθώντας να είστε διακριτική

Θέλετε να σιγουρευτείτε ότι όλα πάνε καλά και αφού περάσει το πρώτο τρίμηνο να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας; Απλά προετοιμαστείτε ότι το θαύμα της μητρότητας ενδέχεται να ξεκινήσει με μικρά ψέματα που συνήθως θα αφορούν τους λόγους που δεν πίνετε αλκοόλ ή που έχετε πάρει παραπάνω κιλά. Φυσικά και είναι καθαρά προσωπική απόφαση για το πότε θα ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας. Απλά προσπαθήστε να είστε όσο πιο διακριτική γίνεται παρά να τραβήξετε την προσοχή με διάφορα ευφάνταστα ψέματα.

Αποφύγετε το πλέγμα των ψεμάτων. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε για την απόκρυψη της εγκυμοσύνης είναι ότι, σε αντίθεση με άλλα ψέματα, αν τα πράγματα πάνε καλά, στο τέλος αναγκαστικά θα αποκαλυφθείτε. Συνεπώς, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να εφευρίσκετε τρανταχτά ψέματα ή να λέτε πολλές, φανταστικές λεπτομέρειες για να δικαιολογήσετε τις αλλαγές στη σιλουέτα σας και τις καθημερινές σας συνήθειες. Υπάρχουν πιο απλοί και διακριτικοί τρόποι για να αποσπάσετε την προσοχή των τρίτων και να μη χαθείτε σε ένα ατελείωτο λαβύρινθο από ψέματα από τον οποίο θα δυσκολευτείτε να βγείτε. Φανταστείτε εξάλλου τον προβληματισμό κάποιων φίλων ή γνωστών όταν τους ανακοινώσετε ότι τόσο καιρό ήσαστε έγκυος ενώ εκείνοι πίστευαν ότι μπορεί να σας συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Προσπαθήστε να είστε διακριτική. Αν είστε σε μια συνάντηση με φίλους ή σε ένα πάρτι δεχτείτε το ποτό που θα σας προσφέρουν και απλά προσποιηθείτε ότι το πίνετε αργά αργά όλο το βράδυ. Οι περισσότεροι δεν θα το προσέξουν καθόλου. Μπορείτε ακόμα να αρνηθείτε το ποτό και να πείτε ότι κάνετε αποτοξίνωση για λόγους υγείας, που εν μέρει είναι αλήθεια. Σε μία έξοδο με φίλους απλά ζητήστε κάποιο virgin cocktail ή ζητήστε από τον bartender να σας βάλλει διακριτικά χυμό πορτοκάλι σε ποτήρι του ποτού. Ποιος θα ξέρει ότι δεν έχει βότκα μέσα;

Δείτε επίσης: «8 virgin cocktails για μέλλουσες μαμάδες».

Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να σωπάσετε. Σύμφωνα με την αντίθετη άποψη, η απόκρυψη της εγκυμοσύνης στην ουσία προκαλεί προβλήματα στις μέλλουσες μαμάδες. Και αυτό γιατί αντιμετωπίζουν οι ίδιες αλλά κάνουν και τους υπόλοιπους να αντιμετωπίζουν σαν κάτι ντροπιαστικό την αποβολή. Εξαιτίας αυτού οι γυναίκες δεν μιλούν για την αποβολή παρόλο που μπορεί να την έχουν βιώσει. Δεν μιλούν για τα συναισθήματα που προκαλεί ή για τα σωματικά συμπτώματα με αποτέλεσμα να τα κουβαλούν όλα μέσα τους σιωπηλά.