Έγκυος ξανά μετά από αποβολή

Αποβολή

Πώς να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και το συναίσθημα της απώλειας όταν μείνετε ξανά έγκυος μετά από αποβολή

Αφήνοντας πίσω την απώλεια και τα άσχημα συναισθήματα προσπαθήστε να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας αποβάλλοντας το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Ακολουθήστε συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε την περίοδο της κύησης.

Αντιμετωπίστε το παρελθόν. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο, προσπαθήστε να βιώσετε την εγκυμοσύνη σαν μια νέα εμπειρία. Πιθανόν να είστε αγχωμένη για το μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης, αλλά καθώς θα περνούν οι μήνες και θα ακούτε την καρδιά του μωρού σας στον υπέρηχο ή θα το νιώθετε να κινείται μέσα σας θα αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν υπήρχε συγκεκριμένη αιτία για την αποβολή και έχει ξεπεραστεί, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο ότι είναι απίθανο να συμβεί ξανά.

Μοιραστείτε τα νέα. Συνήθως οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους μετά τις 12 εβδομάδες, έτσι ώστε να έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο κίνδυνος της αποβολής. Από την άλλη πλευρά αν μοιραστείτε τα νέα με τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα από νωρίς θα μπορείτε να έχετε τη στήριξη που χρειάζεστε. Απολάυστε την κάθε μέραΠολλές γυναίκες περιμένουν να περάσει η ημερομηνία της προηγούμενης αποβολής για να μιλήσουν για τη νέα εγκυμοσύνης τους, αλλά εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Μοιραστείτε τα ευχάριστα νέα όταν εσείς αισθάνεστε έτοιμη!

Ζητήστε στήριξη. Μπορείτε να ζητήσετε να βλέπετε τον γιατρό σας και ενδιάμεσα στα κανονισμένα ραντεβού, αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε αν οι επιπλέον υπέρηχοι είναι πράγματι ωφέλιμοι για εσάς. Αν κάνετε συνέχεια υπέρηχους υπάρχει η πιθανότητα να αγχωθείτε, καθώς σας δίνουν την εικόνα του μωρούς σας για εκείνη την ημέρα αλλά όχι για τις επόμενες, ζητώντας έτσι να επισκέπτεστε το γιατρό όλο και πιο συχνά. Για άλλες μαμάδες μπορεί να είναι πιο βοηθητικό, συνεπώς σκεφτείτε τι θα είναι ευκολότερο για εσάς. Βοηθητική μπορεί να είναι η επικοινωνία και επαφή με γυναίκες που βίωσαν την ίδια κατάσταση.

Ελάτε πιο κοντά με το σύντροφό σας. Μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε πώς είχε αισθανθεί ο σύντροφός σας, αλλά θυμηθείτε ότι και ο ίδιος βίωσε μια απώλεια, οπότε προσπαθήστε να έρθετε κοντά και να υποστηρίξετε ο ένας στον άλλον. Κάποιοι άντρες διστάζουν να μοιραστούν με την έγκυο σύντροφό τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την εγκυμοσύνη καθώς πιστεύουν ότι θα της προκαλέσουν μεγαλύτερη αναστάτωση. Αν συνειδητοποιήσετε ότι ο ένας από τους δύο πράγματι θέλει να μιλήσει για την εγκυμοσύνη ενώ ο άλλος όχι, αγνοήστε τις διαφορές πριν δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Ζητήστε από το σύντροφό σας να έρθει μαζί σας στο γιατρό, ειδικά αν το βρίσκετε δύσκολο να επισκέπτεστε μέρη που συνδέονται με την προηγούμενη αποβολή.

Ζήστε την κάθε ημέρα ξεχωριστά. Αν και είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην κάθε ημέρα ξεχωριστά χωρίς να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα, τους επόμενους μήνες, τη γέννηση του μωρού σας και το πώς θα μεγαλώνει. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι μπορεί να μην είστε χαρούμενη όλη την ώρα. Ανάλογα με το τι σας ευχαριστεί βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Μην σκέφτεστε τα χειρότερα. Αν δείτε αίμα ή νιώσετε πόνο, μην πανικοβληθείτε. Επισκεφθείτε το γιατρό σας για να σας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει