Προετοιμάστε τον για την μεγάλη ημέρα

Προετοιμάστε τον για την μεγάλη ημέρα

Υπάρχουν τρόποι να προετοιμάσετε τον σύντροφό σας για να σας υποστηρίξει έμπρακτα στην αίθουσα τοκετού;

Προκειμένου να αποφύγετε τις εκπλήξεις την ημέρα του τοκετού, όταν εσείς θα χρειάζεστε συμπαράσταση και στήριξη από τον σύντροφό σας, αλλά τελικά συνειδητοποιείτε πως εκείνος χρειάζεται τα παραπάνω σε μεγαλύτερες δόσεις από εσάς, προετοιμαστείτε! Δείξτε του τον τρόπο να ασχοληθεί ενεργά με την εγκυμοσύνη και τον επικείμενο τοκετό και βοηθήστε τον να μάθει ακριβώς τι έχει να περιμένει αλλά και τι θα χρειαστείτε εσείς από αυτόν.

Πρακτική για τη μεγάλη ημέρα. Δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα να παρακολουθήσει μαζί σας τα μαθήματα τοκετού; Ωστόσο αυτό είναι απαραίτητο για να γνωρίσει πολύ πριν την μεγάλη ημέρα, τα στάδια του τοκετού και τι ακριβώς συμβαίνει σε καθένα από αυτά, ποιες είναι οι τεχνικές διαχείρισης του πόνου, τι συμβαίνει στην περίπτωση της καισαρικής, αλλά και πώς να μάθει να σας κάνει μασάζ, να σας υποστηρίζει στις τεχνικές αναπνοής και να σας στηρίζει έμπρακτα στην αίθουσα τοκετού. Αν πάλι ο σύντροφός σας προτιμά να μάθει διαβάζοντας για όλα τα παραπάνω, κάντε μια συλλογή από άρθρα και βίντεο που δίνουν πληροφορίες για τον τοκετό.    

Πρόβα σε γλυκιές κουβέντες. Μια καθησυχαστική κουβέντα τις ώρες που βρίσκεστε μαζί στην αίθουσα τοκετού είναι αρκετή να σας βελτιώσει την ψυχολογία και να σας δώσει δύναμη. Αν θεωρείτε ότι εκείνες τις στιγμές θα είναι τόσο νευρικός που δεν θα ξέρει τι να πει, δώστε του μερικές ιδέες από πριν για το τι θα προτιμούσατε να ακούσετε.

Αποφασίστε από κοινού. Φροντίστε να έχετε συζητήσει και να έχετε καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τοκετό. Από τη μια είναι καλό να γνωρίζει την προσέγγισή σας για θέματα διαχείρισης του πόνου (λόγου χάρη θα προσπαθήσω να μην κάνω επισκληρίδιο), από την άλλη θα πρέπει να συμφωνήσετε τι θα μπορούσε να κάνει για να σας βοηθήσει και τι να αποφύγει (για παράδειγμα αν δεν θέλετε να σας βγάζει φωτογραφίες τις στιγμές του τοκετού, θα είναι αρκετά άσχημο να τον δείτε ξαφνικά με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι).

Δώστε του να διαβάσει το πολύ διασκεδαστικό άρθρο μας «5 κανόνες για τον τοκετό»