Κινήσεις Προετοιμασίας για Ευκολότερο Τοκετό

Κινήσεις Προετοιμασίας για Ευκολότερο Τοκετό

Κάντε αυτές τις 5 αλλαγές στον τρόπο που κάθεστε και κινείστε για να ενδυναμώσετε τους μύες της πυέλου.

Ο τοκετός μπορεί να παρομοιαστεί με τελικό κυπέλου. Χρειάζεται γνώση, προετοιμασία, εκγύμναση και αντοχή. Ωστόσο, θα πρέπει να προπόνησε για το σωστό άθλημα. Εάν θέλεις να τρέξεις μαραθώνιο, ένα σώμα χτισμένο για κολύμβηση ή μπαλέτο δεν θα σε βοηθήσει.

Τι εννοούμε με αυτό; Ότι πρέπει να γυμνάσετε την σωστή περιοχή, για να φτάσετε ευκολότερα και με όλες σας τις δυνάμεις στον τερματισμό. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στις ασκήσεις Kegel που είναι πλέον γνωστές σε όλες, αλλά σε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που θα βοηθήσουν τους μύες και τα οστά της πυέλου να δυναμώσουν.

Βελτιώστε τον τρόπο που κάθεστε

Προφανώς αυτήν την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βρίσκεστε καθισμένη στο οστό της ουράς σας. Για να ενδυναμώσετε τους μύες της πυέλου θα πρέπει να μετακινήσετε το βάρος σας μπροστά. Πολύ βοηθητικά στην στάση αυτή είναι τα μαξιλάρια zafu (ναι, αυτά που χρησιμοποιούνται για διαλογισμό και yoga) αφού θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σωστή στάση.

vathi-kathismaΚατεβείτε σε βαθύ κάθισμα

Φυσικά δεν ενοούμε να κάνετε βαθιά καθίσματα, όπως στο γυμναστήριο, αλλά να κατεβαίνετε κάθε φορά σε συνειδητοποιημένο βαθύ κάθισμα στο οποίο τα πόδια σας πατάνε στην γη, η πλάτη σας κάνει βαθιά καμπύλη και η πύελός σας κοιτάει το έδαφος. Για να το πούμε πιο απλά, κάντε ένα βαθύ κάθισμα σαν να θέλετε να ανακουφιστείτε σε εξωτερικό χώρο χωρίς να λερώσετε τα πόδια σας.

Κινηθείτε με ασυνήθιστους τόπους

Παρότι το σώμα μας έχει αναρίθμητες δυνατότητες, καθώς μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε να κινούμαστε με καθορισμένο τρόπο καταβάλλοντας όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια. Αυτό, όμως, αναγκάζει κάποιες μυϊκές ομάδες να μείνουν ανενεργές. Οπότε, η συμβουλή μας είναι να βγείτε από την ζώνη άνεσης και να κινηθείτε και πάλι σαν παιδί. Καθίστε στο πάτωμα, τεντωθείτε κάθε πρωί σαν γάτα, βάλτε μουσική, χορέψτε και λικνίστε τους γοφούς σας. Θα αισθανθείτε και πιο αισθησιακή!

Χαλαρώστε

Όπως τα κενά μεταξύ των λέξεων, έτσι και οι παύσεις μεταξύ των ασκήσεων είναι σημαντικές στο να μάθουμε να απελευθερώνουμε την ένταση από τους μύες. Βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε, όπως διαλογισμό, ειδικό μασάζ για εγκύους κοκ.

Περπατήστε σωστά

Οι έρευνες συμφωνούν πως η φυσική άσκηση οδηγεί σε συντομότερης διάρκειας τοκετό. Όποτε σας δίνετε η ευκαιρία επιλέξτε να περπατήσετε, όχι μόνο για να γυμναστείτε αλλά και να διώξετε το μούδιασμα της ακινησίας. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, φροντίζοντας να κοιτάτε τουλάχιστον 10 μέτρα μπροστά, ισιώστε την πλάτη, ανοίξτε το διασκελισμό σας και μην ξεχνάτε να κινείτε τα χέρια σας.