Θα τα χάσεις… τα κιλά εγκυμοσύνης!

Θα τα χάσεις… τα κιλά εγκυμοσύνης!

7 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε

Θέλετε να χάσετε τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης αλλά δεν θα έλεγε κανείς ότι είστε και πολύ αθλητικός τύπος; Φυσικά η γυμναστική φέρνει τα πιο γρήγορα αποτέλεσμα και αποτελεί μια υγιή συνήθεια που καλό είναι να υιοθετείται, αλλά μην απελπίζεστε! Υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να χάσετε βάρος – και μάλιστα πολλούς από αυτούς τους εφαρμόζετε ούτως ή άλλως καθημερινά – απλά θα χρειαστεί να έχετε περισσότερη υπομονή.

Θηλάστε το.Ο θηλασμός δεν μπορεί να σας αδυνατίσει από μόνος του, αλλά μπορεί και καίει κάποιες θερμίδες, ενώ σας κρατά μακριά από ανθυγιεινές τροφές που ίσως να σας παρέσυραν εάν δεν είχατε αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα την σίτιση του μικρούς σας.

Πηγαίνετε βόλτες με το μωρό. Επωφεληθείτε από το μάρσιπο ή το σλινγκ για να έχετε αγκαλιά το μωρό σας και να βγαίνετε για περπάτημα. Έτσι έχετε παρέα και παράλληλα ασκήστε. Επίσης, η βόλτα με το καρότσι έχει παρόμοια αποτελέσματα αν και είναι πιο δύσκολο να περπατάτε αμέριμνα αν πρέπει να το κουμαντάρετε στο δρόμο.

Φροντίζοντας το μωρό. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά οι δουλειές που κάνετε καθημερινά, όπως η αλλαγή της πάνας, το μπανάκι του, το πέρα δώθε στο σπίτι έχουν μια επίδραση στο βάρος σας μιας και σας βοηθούν να κάψετε κάποιες θερμίδες. Φρόντίστε, λοιπόν, κάθε φορά που κάνετε κάτι να το κάνετε με περισσότερη ενέργεια. Κάντε μεγαλύτερες κινήσεις, σφίξτε πιο πολύ τους μύες που χρησιμοποιείτε κοκ.

Επιχείρηση καθαριότηταΜε τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι υπόλοι πες δουλειές στο σπίτι, όπως το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το ξεσκόνισμα και ό,τι περιλαμβάνει κίνηση. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και το μαγείρεμα αρκεί να μην τσιμπολογάτε στην κουζίνα μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό. Μια καλή ιδέα είναι να κανονίσετε με το εαυτό σας να κάνετε μια άσκηση όση ώρα ασχολήστε με κάτι άλλο, όπως να σφίγγετε-ξεσφίγγετε τα μπράτσα όταν σφουγκαρίζετε, την κοιλιά όταν σκουπίζετε και τους γλουτούς όταν μαγειρεύετε κοκ. 

Στα μαγαζιά. Μην υποτιμάτε ούτε τη βόλτα στο σούπερμάρκετ, ούτε στα μαγαζιά. Να ξέρετε ότι συνδυάζετε ταυτόχρονα ήπια άσκηση και τις δουλειές πουπρέπει να κάνετε. Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνονται αρκετά πιο ευχάριστες.

Σεξ! Το σεξ εκτός από χαλαρωτικό, σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες. Μόλις ο γιατρός σας δώσει το πράσινο φως και νιώσετε έτοιμη, ξεκινήστε… γυμναστική. Αρκεί να μην βλέπετε τον σύντροφό σας ως κωπηλατικό μηχάνημα (χαχαχα).

Χορέψτε. Αν δεν έχετε χρόνο ή δεν σας ενθουσιάζει η ιδέα να συμμετέχετε σε μαθήματα χορού, χορέψτε στο σαλόνι σας είτε για να αποβάλλετε την ένταση είτε για να διασκεδάσετε το μικρό σας με αστείες χορευτικές φιγούρες. Ένα ραδιόφωνο που παίζει συνεχώς θα σας βοηθήσει στο να φτιάξει η διάθεσή σας!