Θέλω να γεννήσω τώρα!

9 μηνών έγκυος

Μπορείτε να προκαλέσετε μόνη σας τοκετό;

Το μωρό σας σας αγαπάει. Νιώθει την ζεστασιά σας και τους παλμούς σας, ακούει την φωνή σας, την καρδιά σας, την καθημερινότητά σας. Αισθάνεται τέτοια θαλπωρή και άνεση που δεν επιθυμεί να αφήσει το υπέροχο σπιτικό που του έχετε φτιάξει. Έτσι, η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού έχει φτάσει, έχει περάσει και εσείς παραμένετε περισσότερο έγκυος παρά ποτέ. Και τώρα τι κάνετε;

Αφήνετε την φύση να κάνει την δουλειά της! Μάλιστα, είναι πολύ θετικό που ο γιατρός σας δεν έχει προτείνει να σας προκαλέσει τοκετό, μια πρακτική που -μαζί με τις πρόωρες και τις προγραμματισμένες καισαρικές- έχει γίνει κοινός τόπος και κίνηση ρουτίνας τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Ηρεμήστε και σκεφτείτε πως δεκάδες επιστημονικές έρευνες τα τελευταία 5 χρόνια αποκαλύπτουν πως η συνεχιζόμενη ιατρικοποίηση και εμπορευματοποίηση της γέννας προκαλεί αυξημένα προβλήματα υγείας, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Συνεπώς γυρίστε σπίτι, χαλαρώστε και, εάν επιθυμείτε, δοκιμάστε τα γιατροσόφια της γιαγιάς για να θελήσει με απόλυτα φυσικό τρόπο ο μπόμπιρας να ξεμυτίσει. Αυτά δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και κανείς ερευνητής δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να τα τεκμηριώσει ως σταθερά αποτελεσματικά. Ωστόσο, υπάρχουν ανά τον κόσμο γυναίκες που ορκίζονται πως λειτουργούν.

1. Ένας μακρύς περίπατος. Θέλετε η δύναμη της βαρύτητας; Θέλετε η ρυθμική κίνηση των γοφών; Ό,τι κι αν είναι το βάδισμα μπορεί να βοηθήσει το μωρό να κατέβει ευκολότερα στην πύελο. Και μόλις το αγγελούδι σας αρχίσει να ασκεί πίεση στον τράχηλό σας, η στιγμή που τις τελευταίες εβδομάδες περιμένατε με ανυπομονησία θα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Σε περίπτωση, βέβαια, που αυτό δεν συμβεί, δεν έγινε και τίποτα! Τουλάχιστον γυμναστήκατε και φτιάξατε ακόμα καλύτερη φόρμα για τον τοκετό!

Sex για πρόκληση τοκετού2. Σεξ. Ένας απολαυστικός τρόπος που ίσως σας οδηγήσει στην πόρτα του μαιευτηρίου είναι το σεξ. Εάν, λοιπόν, σας το επιτρέπει ο γιατρός σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να «βγάλετε» το μωρό από μέσα σας με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μπήκε. Το σπέρμα του συντρόφου σας περιέχει προσταγλαδίνες, ουσίες που χρησιμοποιούν οι γιατροί για την πρόκληση τοκετού. Συνεπώς, πολλοί υποστηρίζουν πως η επαφή είναι η λύση και πως έτσι θα προκαλέσετε τις συσπάσεις. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και έρευνες που διατείνονται πως οι εγκυμονούσες που έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης κυοφορούσαν το μωρό τους περισσότερο καιρό απ’ όσες απείχαν. Τα συμπεράσματα δικά σας!

3. Φαγητό. Ο τελευταίος φυσικός τρόπος χωρίς παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει τοκετό βρίσκεται στην κουζίνα σας και πιθανότατα ήρθε η ώρα να μπει στο πιάτο σας. Διαβάστε το άρθρο «Πεινάτε για τοκετό» για να βρείτε τις λιχουδιές εκείνες που θα… σπάσουν την μύτη του πελαργού και θα τον φέρουν γρήγορα μουσαφίρη στην πόρτα σας!

SOS Tip: Υπάρχουν γιατροσόφια που περνούν από γενιά σε γενιά για την πρόκληση τοκετού, όπως βότανα, τσάγια, καστορέλαιο, διέγερση των θηλών κτλ. Αυτά δεν είναι απόλυτα ασφαλή και καλό θα ήταν να μην τα παίρνετε χωρίς ιατρική συμβουλή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρετε, σε πολύ λίγο τελειώνει η εγκυμοσύνη σας. Όσον κι αν τώρα αδημονείτε θα έρθει η στιγμή που θα τη νοσταλγείτε!