Βρέθηκε ο διακόπτης του τοκετού!

Βρέθηκε ο διακόπτης του τοκετού!

Οι ερευνητές βρήκαν τι είναι τελικά υπεύθυνο για την έναρξη του τοκετού

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες αναζητούσαν  τον παράγοντα εκείνον που ευθύνεται για την  έναρξη της διαδικασίας τοκετού. Μέχρι πρόσφατα προσπαθούσαν να τον προσδιορίσουν ερευνώντας τις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό της επιτόκου αλλά όχι πια!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, υπεύθυνη για την έναρξη των συσπάσεων της μήτρας είναι μια πρωτεΐνη που απελευθερώνεται στον οργανισμό της επιτόκου και λειτουργεί σαν διακόπτης ασφαλείας.

«Επί δεκαετίες προσπαθούσαμε να βρούμε τι είναι αυτό που ξεκινά την διαδικασία του τοκετού», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Shaun Brennecke, και προσθέτει «αυτή η πρωτεΐνη είναι ο πραγματικός διακόπτης που ξεκινά τον τοκετό».

Τι σημαίνει αυτό;

Πρακτικά η χρησιμότητα αυτής της ανακάλυψης είναι μεγάλη, καθώς θα βοηθήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων πρόκλησης τοκετού σε υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες, καθώς και στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων μέσα από την δημιουργία χαπιών.