10 ερευνητικά αποτελέσματα για τον θηλασμό

10 ερευνητικά αποτελέσματα για τον θηλασμό

10 πράγματα που έχουν αποδειχθεί για τον θηλασμό στα ερευνητικά εργαστήρια

Ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία τόσο του μωρού όσο και τις μητέρας. Ωστόσο, η αξία του συνεχίζεται να ερευνάτε, αφού μέσα του κρύβεται τόση μαγεία όσο μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί και να προσφέρει. Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να αναζητούν και να βρίσκουν συνδέσεις του θηλασμού με την καλή υγεία και να προσθέτουν σημαντικούς λόγους για να συνεχίσουμε να θηλάζουμε, όχι μόνο τους πρώτους 6 μήνες αλλά και αργότερα.

Πριν αναφέρουμε τα 10 ερευνητικά αποτελέσματα που σας υποσχεθήκαμε στον τίτλο να υπενθυμίσουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, συνέχισή του για τουλάχιστον 1 χρόνο.

10 ερευνητικά αποτελέσματα για τον θηλασμό

1. Οι γυναίκες που θηλάζουν για περισσότερο από 6 μήνες έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού πρίν την εμμηνόπαυση (http://www.unicef.org.uk/BabyFriendly/News-and-Research/Research/Breast-cancer/Breastfeeding-reduces-the-risk-of-pre-menopausal-breast-cancer/).

2. Ο αποκλειστικός θηλασμός μειώνει τους βρεφικούς κολικούς (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22205210).

3. Ο θηλασμός απελευθερώνει στο σώμα του μωρού την ορμόνη μελατονίνη, η οποία προσφέρει μια τάση για περισσότερο νυχτερινό ύπνο (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22205210).

4. Κάθε φορά που θηλάζετε απελευθερώνεται στο δικό σας σώμα η ορμόνη οξιτοκίνη, η οποία σας κάνει να αισθάνεστε ικανοποιημένη και χαρούμενη (http://www.livescience.com/35219-11-effects-of-oxytocin.html).

5. Ο μητρικός θηλασμός μειώνει το ρίσκο ανάπτυξης 5 τύπων αλλεργίας στο βρέφος (http://www.unicef.org.uk/BabyFriendly/News-and-Research/Research/Allergy/Breastfeeding-reduces-risk-of-five-types-of-allergic-disease/).

6. Ο θηλασμός έχει συνδεθεί με την καλύτερη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών (http://www.medicalnewstoday.com/releases/106317.php).

7. Ο θηλασμός προστατεύει από το άσθμα, κυρίως κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18386435).

8. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων στην ενήλικη ζωή (http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10780113/Breastfeeding-may-cut-risk-of-heart-disease-by-more-than-statins-research.html).

9. Ο μητρικός θηλασμός συνδέεται με τη μειωμένη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση στην ενήλικη ζωή του παιδιού (http://www.unicef.org.uk/BabyFriendly/News-and-Research/Research/Blood-pressure/Systematic-review-confirms-that-breastfeeding-reduces-blood-pressure/).

10. Ο μητρικός θηλασμός για τουλάχιστον 6 μήνες μειώνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας (http://healthland.time.com/2013/08/13/understanding-how-breastfeeding-affects-obesity/).