Τα 10 οφέλη του θηλασμού

Τα 10 οφέλη του θηλασμού

Πώς θα ωφελήσει ο μητρικός θηλασμός το μωρό σας και εσάς

Κανένας δεν μπορεί να απαριθμήσει ακριβώς τα οφέλη του θηλασμού γιατί είναι άπειρα, ενώ ακόμα και την ώρα που μιλάμε έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να επιλέξει και να παρουσιάσει κάποιος τα 10 πιο σημαντικά. Εμείς το επιχειρήσαμε. Δελιτε το δικό μας top 10!

  1. Χτίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους. Μέσω του μητρικού γάλακτος μεταφέρονται στο μωρό αντισώματα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για μολυσματικές ασθένειες.
  2. Μειώνεται το ρίσκο του ΣΑΒΘ. Ο θηλασμός, μαζί φυσικά με τον ύπνο σε ύπτια θέση και τα υπόλοιπα tipsασφαλείας (διαβάστε τα εδώ), μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο του Συνδρόμου Αιφνιδίου Βρεφικού θανάτου.
  3. Συμβάλλει στη νοητική ανάπτυξη του μωρού. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν μεγαλώνοντας υψηλότερο IQ.
  4. Προνοεί για την μελλοντική του υγεία.Νέες έρευνες φέρνουν διαρκώς στο φως ολοένα και περισσότερα οφέλη του θηλασμού στα βρέφη. Συγκεκριμένα πρόσφατες έρευνες συνδέουν τον θηλασμό με λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης παχυσαρκίας και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στην ενήλικη ζωή.
  5. Προφυλάσσει την μητέρα από τον καρκίνο του στήθους. Ο θηλασμός μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ μητέρες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οστεοπόρωση αργότερα.
  6. Ενισχύει τον δεσμό με το μωρό σας. Η σχέση που αναπτύσσεται με το μικρό σας μέσω του θηλασμού είναι μοναδική και ο δεσμός πολύ ισχυρός. Ο θηλασμός άλλωστε είναι και ένας τρόπος για καθησυχάσετε το μικρό σας και να το κάνετε να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια.
  7. Εξοικονομεί χρήματα. Δεν είναι και λίγο αν σκεφτείτε πόσα χρήματα θα χρειαζόσασταν μηναίως για γάλα φόρμουλας, μπιμπερό και αποστειρωτή.
  8. Απλοποιεί την καθημερινότητά σας. Μπορείτε να ταΐσετε το μωρό σας σε οποιδήποτε μέρος, οποιαδήποτε στιγμή και μάλιστα άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε την προετοιμασία που απαιτεί το τάισμα με μπιμπερό.
  9. Σας προσφέρει χρόνο. Γιατί να πλένετε μπιμπερό ενώ θα μπορούσατε να παίζετε με το μωρό σας ή να πάρετε έναν υπνάκο όσο θα κοιμάται και εκείνο;
  10. Συμβάλλει στη μείωση βάρους. Μπορεί να σας φαίνεται επουσιώδες, αλλά η αυτοπεποίθηση σας είναι σημαντική για την καλή ψυχολογία σας. Και όταν εσείς είστε χαρούμενη, το ίδιο είναι και το μωρό σας. Και μπορεί ο θηλασμός να μην είναι η νέα superδίαιτα, αλλά σας βοηθά να κάψετε περίπου 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα. Συνεπώς μαζί με την άσκηση (ρωτήστε τον γιατρό σας για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε) και τη σωστή διατροφή, σας βοηθάει να επιστρέψετε ταχύτερα στην προ εγκυμοσύνης σιλουέτα σας.

Η παραπάνω λίστα, όπως είπαμε και στην εισαγωγή, δεν είναι πλήρης. Εάν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε θεωρείτε εσείς σημαντικό και θέλετε να το γνωρίζουν οι νέες μαμάδες, γράψτε μας ένα σχόλιο!