Μπισκότα Θηλασμού

Μπισκότα Θηλασμού

Μία γευστική συνταγή για μπισκότα που δίνουν ώθηση στην παραγωγή σας!

Το μυστικό για να έχετε επαρκή παραγωγή γάλακτος είναι, όπως ήδη θα ξέρετε το ίδιο το μωρό, μιας και το στήθος σας λειτουργεί με βάση τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν κυκλοφορούν εκεί έξω μικρά μυστικά που θα μπορούσαν να δώσουν ένα χέρι βοηθείας.

Η ξεκούραση, το πολύ νερό, κάποια βοηθητικά ροφήματα αλλά και μερικά πολύ γευστικά-θρεπτικά μπισκότα μπορούν να φανούν σημαντικοί βοηθοί την περίοδο του θηλασμού. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν στην αγορά κάποια έτοιμα, συσκευασμένα μπισκότα θηλασμού που υπόσχονται «θαύματα». Εμείς σήμερα σας βοηθάμε να φτιάξετε τα δικά σας για να μπορείτε να ελέγξετε και την ποιότητα των πρώτων υλών.

Υλικά (για 14 με 16 μπισκότα)

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του. Εάν δεν βρείτε, μπορείτε σε απλό αλεύρι ολικής να προσθέσετε ½ κουταλιά του γλυκού bakingpowder.
  • ½ κούπα βούτυρο. Για μια πιο υγιεινή εκδοχή αντικαταστήστε το με παρθένο λάδι καρύδας.
  • ¾ της κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό λιναρόσπορο
  • 1 βιολογικό αυγό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό (αναλόγως με το πόσο τραγανά ή μαλακά θέλετε τα μπισκότα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα (προαιρετικό για γεύση)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας (μην την αντικαταστήσετε με συμβατική μαγιά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 με 1½ κούπα βρώμη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε την ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατέψτε καλά και κατόπιν προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τον λιναρόσπορο και το νερό και αφήστε τα στην άκρη για ένα τέταρτο πριν τα προσθέσετε στο πρώτο μπολ.
  3. Στην συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την βρώμη, και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τελευταία προσθέστε την βρώμη και ανακατέψτε να ισομοιραστεί.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι της σούπας για έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο μέγεθος. Πλάστε τα και κατόπιν τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήστε για 10-12 λεπτά στους 170◦C.