Θηλασμός σε 3 απλά βήματα

Θηλασμός, μητρικό δώρο!

Ο θηλασμός όσο κι αν στην αρχή φαίνεται βουνό μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι» με τρία απλά βήματα.

Βήμα 1:

Αρχικά, το να κάθεστε κάπου άνετα και βολικά είναι ζωτικής σημασίας για να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και το παιδάκι σας τον θηλασμό. Συνεπώς, φροντίστε να βολευτείτε κάπου που η πλάτη σας θα είναι ίσια, για παράδειγμα μια καρέκλα ή το κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα υποστηρίζετε το μωράκι σας χωρίς να επιβαρύνετε την μέση σας. Εν συνεχεία, προσπαθήστε να το κρατήσετε έχοντας το ποπουδάκι του στην εσωτερική γωνία του αγκώνα σας και το κεφαλάκι του στην παλάμη του χεριού σας για μεγαλύτερη στήριξη. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε μαξιλάρια κάτω από τον αγκώνα σας, ώστε να αποφύγετε την κούραση, τον πόνο και το ενοχλητικό μούδιασμα.

Βήμα 2:

Φέρτε το μωρό κοντά σας με την κοιλίτσα του στραμμένη προς την δική σας. Κατόπιν, πιάστε το στήθος σας και ευθυγραμμίστε το με την μυτούλα του μωρού. Αυτό αυτόματα θα γύρει ελαφρά το κεφαλάκι του προς τα πίσω. Ενθαρρύνετέ το να ανοίξει το στοματάκι του σπρώχνοντας απαλά το κάτω χείλος του με την θηλή σας. Μόλις το επιτύχετε τραβήξτε το προς το μέρος σας για να καταφέρει να πιάσει την θηλή. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, πως η μύτη του είναι ελεύθερη για να αναπνέει.

Εάν πονάτε, ακουμπήστε το μικρό σας δάκτυλο ανάμεσα στα ούλα του και στην θηλή σας για να αποσυνδεθείτε και ξαναδοκιμάστε.

Βήμα 3:

Μόλις τοποθετηθεί σωστά, η θηλή σας θα βρεθεί στον ουρανίσκο του για να κατορθώνει να λαμβάνει μεγάλες γουλιές γάλακτος και να ρουφά ρυθμικά. Προσπαθήστε να ακούσετε τους απαλούς, σχεδόν ανεπαίσθητους, ήχους που παράγει καταπίνοντας, ώστε να επιβεβαιώσετε πως το ταΐζετε σωστά.

Επιδιώξτε να θηλάσετε για περίπου 20 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα το μωράκι σας θα λάβει ίσες ποσότητες από το νερουλό γάλα, που βγαίνει πρώτο και σβήνει την δίψα του, και του πλούσιου, πιο θρεπτικού γάλακτος, που ακολουθεί.