Άμεση δερματική επαφή για επιτυχημένο θηλασμό

Άμεση δερματική επαφή για επιτυχημένο θηλασμό

Η άμεση δερματική επαφή μετά τον τοκετό αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχημένο θηλασμό σημειώνει έρευνα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας

Οι νέες μαμάδες που αγκαλιάζουν το νεογέννητο, ήδη από την αίθουσα τοκετού, έχοντας επαφή δέρμα με δέρμα, αυξάνουν τις πιθανότητες να το θηλάσουν με επιτυχία, σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που παρουσίασε η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία.

Οι ερευνητές μελέτησαν 150 γεννήσεις για να διαπιστώσουν ποιες μητέρες είχαν άμεση δερματική επαφή με το νεογέννητο στην αίθουσα τοκετού, ποιες είχαν σκοπό να θηλάσουν, με ποιον τρόπο γέννησαν  και αν η διάρκεια της κύησης ήταν πλήρης. Παράλληλα έλαβαν υπόψη τους τον αριθμό των μωρών που τάιζαν με ξένο γάλα, το βάρος τους κατά τη γέννηση και τον χρόνο παραμονής στο μαιευτήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 53% των μωρών από τις παραπάνω γεννήσεις είχε άμεση δερματική επαφή με τη μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό. Και παρόλο που πολλές από τις νέες μητέρες είχαν σκοπό να θηλάσουν αποκλειστικά, η έρευνα έδειξε ότι εκείνες που είχαν έρθει σε επαφή με το μωρό τους δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τον τοκετό είχαν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στον αποκλειστικό θηλασμό σε σχέση με τις μητέρες που δεν είχαν αγκαλιάσει γυμνό το νεογέννητο μωρό τους.

Η δέρμα με δέρμα επαφή, ωστόσο, είναι σημαντική για το δέσιμο με το μωρό, επομένως δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο μετά τον τοκετό. Η άμεση επαφή με το μωρό σας, ενισχύει τον δεσμό σας μαζί του και εξασφαλίζει ότι ο θηλασμός θα εξακολουθήσει να είναι επιτυχημένος.

Μάθετε κι αυτό! Το ξέρατε ότι τα νεογέννητα κατευθύνονται ενστικτωδώς στο στήθος της μητέρας αμέσως μετά την γέννηση; Ονομάζεται breastcrawl και είναι μαγικό!