Με τα πόδια στον τοίχο! 4 θαυματουργά οφέλη!

Με τα πόδια στον τοίχο! 4 θαυματουργά οφέλη!

Μία στάση της γιόγκα που θα σας βοηθήσει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

 

Μία άσκηση της γιόγκα που θα φέρει άμεσα οφέλη στην ζωή και την καθημερινότητά σας είναι η Viparita Karani. Το όνομα μπορεί να σας τρομάξει αλλά η στάση δεν είναι τίποτε αλλό από το να ξαπλώσετε με τα πόδια σας ψηλά σε έναν τοίχο για μερικά λεπτά. Δεν χρειάζεται προετοιμασία, δεν χρειάζεται προθέρμανση και φέρει πολλά οφέλη για την σωματική και ψυχική σας υγεία.

1)  Μειώνει το οίδημα στα πόδια

Η αντιστροφή της βαρύτητας δρα κατά της κατακράτησης υγρών στα πόδια και τα πέλματα, ειδικά εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή περνάτε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα όρθια.

2) Ξεκουράζει τους μύες των ποδιών

3) Ηρεμεί το νευρικό σύστημα

Το σώμα χαλαρώνει σε βάθος, το νευρικό σύστημα ηρεμεί και η πέψη βελτιώνεται.

4) Το μυαλό αδειάζει

Σε αυτήν την στάση η ένταση φεύγει από το σώμα, ενώ η συγκέντρωση στην Lightroom-3-download-17-of-76αναπνοή μπορεί να βοηθήσει το μυαλό να ξεφύγει από τα άγχη της καθημερινότητας.

Προτεινόμενος χρόνος: 5-15 λεπτά

Με τα πόδια στον τοίχο στην εγκυμοσύνη

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν στις εγκύους να μην περνούν πολύ χρόνο σε ύπτια θέση κατά τη διάρκεια του δευτέρου και τρίτου τριμήνου, ώστε να μην μειωθεί η ροή αίματος προς το έμβρυο. Επειδή, όμως, η στάση αυτή είναι πολλή βοηθητική για πολλά συμπτώματα της εγκυμοσύνης (πρησμένα πόδια, δυσπεψία, άγχος κοκ.), οι δάσκαλοι της γιόγκα προτείνουν να την εκτελείτε με στηρίγματα στην πλάτη (π.χ. ένα μεγάλο μαξιλάρι), ώστε το σώμα σας να έχει μία κλίση.

Με τα πόδια στον τοίχο και ένα παιδί στην αγκαλιά

Τα πάντα γίνονται πιο δύσκολα όταν προσθέτεις ένα μωρό ή ένα παιδί στην εξίσωση. Ωστόσο, εάν έχετε ανάγκη λίγα λεπτά ηρεμία για καλύτερη συμπεριφορά και βελτιωμένο ύπνο, δεν χάνεται τίποτα να δοκιμάσετε να εξασκήσετε την παραπάνω άσκηση μαζί με το μωρό ή το παιδί σας. Απλώς ξαπλώστε στο πάτωμα, ανεβάστε τα πόδια στον τοίχο και βάλτε το παιδί να καθίσει στην λεκάνη σας με την πλάτη ακουμπισμένη στα πόδια σας. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και νιώστε το να ανεβοκατεβαίνει μαζί με την κοιλιά σας. Καθίστε όσο σας το επιτρέψει η υπομονή του.