Μύθοι και αλήθειες για την σύλληψη

Μύθοι και αλήθειες για την σύλληψη

5 μύθοι σχετικοί με την σύλληψη και τι τελικά ισχύει.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει να σας λένε «κρατήστε τις … δυνάμεις σας για κάθε δεύτερη μέρα ωορρηξίας, για να μην σκοτώσετε τα σπερματοζωάρια», ή «μετά το σεξ κάνε κατακόρυφο για να βοηθήσεις την διαδικασία σύλληψης»;! Ακολουθούν 8 μύθοι της σύλληψης και η αποκατάσταση της αλήθειας.

Μύθος 1: Αν κάνετε σεξ κάθε μέρα θα μειωθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, οπότε θα είναι δυσκολότερη η σύλληψη.

Γεγονός: Στην συγκεκριμένη περίπτωση το αρχαίο ρητό «ουκ εν τω πολλώ το ευ» δεν ισχύει, μιας και οι έρευνες έχουν αποδείξει πως το περισσότερο πολλαπλασιάζει και τις πιθανότητες. Συνεπώς, εάν κάνετε σεξ κάθε μέρα γύρω από τη στιγμή της ωορρηξίας έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε απ’ ότι αν κάνατε σεξ κάθε δεύτερη μέρα.

 

Μύθος 2: Τα μποξεράκια αυξάνουν την γονιμότητα.

Γεγονός: Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λάβουν μια πάγια θέση στην διαμάχη μεταξύ σλιπ και μπόξερ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μάλλον το εσώρουχο δεν διαδραματίζει και τόσο σημαντικό ρόλο στην γονιμότητα. Αυτό που πρέπει, βέβαια, να φροντίσει ο σύντροφός σας είναι να κρατά τους όρχεις του δροσερούς και να τους αφήνει αρκετό χώρο για αερισμό. Κι αυτό γιατί η παραγωγή σπερματοζωαρίων παρεμποδίζεται όταν οι όρχεις υπερθερμαίνονται. Συμβουλέψτε τον να αποφύγει τα ζεστά μπάνια, την σάουνα, τα εφαρμοστά ρούχα (π.χ. κολλητά, στενά jeans), τα συνθετικά παντελόνια και εσώρουχα και μην τοποθετείτε το laptop πάνω στα πόδια σας.


Μύθος 3: Η ιεραποστολική στάση είναι η καλύτερη για να φτάσουν τα σπερματοζωάρια στον στόχο τους.

Γεγονός: Τα σπερματοζωάρια από την στιγμή που απελευθερώνονται έχουν να κάνουν ολόκληρη κούρσα: να κολυμπήσουν προς τα πάνω στον κόλπο, να διασχίσουν τον τράχηλο, να περάσουν την μήτρα και να καταλήξουν στις σάλπιγγες και στο ωάριο, που περιμένει. Λέτε, λοιπόν, αυτοί οι μικροσκοπικοί ολυμπιονίκες να δυσκολεύονταν να ξεκινήσουν την κούρσα απλά και μόνο επειδή η αφετηρία τους βρίσκεται σε ανηφόρα; Κάνετε που κάνετε σεξ με θερμόμετρο και test ωορρηξίας, μην βγάζετε και την ποικιλία έξω από την σεξουαλική σας ζωή! Εκτός, λοιπόν, κι αν το σπέρμα του συντρόφου σας έχει θέμα κινητικότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια στάση θέλετε. Φροντίστε, ωστόσο, κατόπιν να μην σηκώνεστε αμέσως, αλλά να μένετε ξαπλωμένη, για να μην τρέξουν οι «κολυμβητές» έξω από τον κόλπο πριν καν αρχίσουν το κατοστάρι! Τέλος, δεν χρειάζεται αμέσως μετά την συνουσία να επιδίδεστε σε κατακόρυφο. Πρώτον, μάλλον δεν είστε η Κομανέτσι για να κάτσετε έτσι για όση ώρα διαρκεί ο αγώνας και, δεύτερον, δεν είστε κλεψύδρα, για να αναγκάσετε με την βαρύτητα ότι είναι κάτω να πάει πάνω και τούμπαλιν. Αν ήταν έτσι τότε ο εγκέφαλός σας δεν θα αιματωνόταν καθόλου!

 

Μύθος 4: Μια λιπαντική ουσία βοηθά τα σπερματοζωάρια να γλιστρήσουν στο ωάριο.

Γεγονός: Στην ουσία, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα λιπαντικά μπορεί να μεταβάλλουν το ph του κόλπου δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τους… απεσταλμένους. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να συλλάβετε!

 

Μύθος 5: Το σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας σας βοηθά να συλλάβετε πιο γρήγορα.

Γεγονός: Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά κάτι τέτοιο, παρότι οι έρευνες όντως αποκαλύπτουν πως τα επίπεδα του σπέρματος είναι υψηλότερα το πρωί. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην πρώτη ανακατασκευή μύθου σας λέμε να έρχεστε συχνά σε επαφή τις ημέρες κοντά στην ωορρηξία, είτε είναι πρωί είτε είναι βράδυ!