Αισιόδοξες σκέψεις πριν τη σύλληψη

Αισιόδοξες σκέψεις πριν τη σύλληψη

Σκεφτείτε θετικά την περίοδο που προσπαθείτε να συλλάβετε

Οι αρνητικές σκέψεις προκαλούν άγχος και πίεση, συναισθήματα που βάζουν τρικλοποδιές στις προσπάθειες για σύλληψη. Μπορεί να είναι πραγματική πρόκληση για μια υποψήφια μαμά να διατηρήσει την καλή της διάθεση την περίοδο που προσπαθεί να συλλάβει, ειδικά αν αυτή η περίοδος διαρκεί πολύ, αλλά οι θετικές σκέψεις είναι ένας από τους βασικούς παράγοντας για να έρθει πιο γρήγορα η εγκυμοσύνη. Τι θα σας βοηθήσει να κάνετε ή να διατηρήσετε τις θετικές σκέψεις; 

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση, ακόμα και αν πρόκειται για 10 λεπτά. Το να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί, θα αποσπάσει την προσοχή σας από το θέμα σύλληψη και εγκυμοσύνη και θα σας χαρίσει ενέργεια. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πρέπει να παραμείνετε υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για να περάσετε στο επόμενο στάδιο.

Κρατήστε ημερολόγιο. Αν σας είναι δύσκολο να εξομολογηθείτε τις σκέψεις σας σε κάποιον κοντινό σας, δοκιμάστε να καταγράψετε τους προβληματισμούς και τους φόβους σας σε ένα ημερολόγιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας, να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει και απομακρύνετε όσα σας βασανίζουν. 

Γράψτε θετικές λέξεις και φράσεις σε κάρτες και τοποθετήστε τις σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως στον καθρέφτη του μπάνιου, στο ψυγείο και στο αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να γράψετε, για παράδειγμα, λέξεις όπως «υγεία», «ισορροπία», «ομορφιά», «φυσιολογικός κύκλος» ή αισιόδοξες φράσεις όπως «είμαι μια υγιής γυναίκα», «είμαι έτοιμη να κάνω παιδί», «εγώ και ο σύντροφός μου θα είμαστε καταπληκτικοί γονείς». Εστιάστε σε λέξεις και φράσεις που όταν τις βλέπετε σας κάνουν να χαμογελάτε.

Μην ξεχνάτε το φλερτ. Εκπλήξτε θετικά τον σύντροφό σας με ένα μικρό δώρο, βγείτε ραντεβού, δείξτε τρυφερότητα και μην ξεχνάτε ότι η αγάπη σας είναι αυτή που σας  οδηγεί να κάνετε παιδί. Επίσης φροντίστε να κάνετε σεξ ακόμα και τις μη γόνιμες ημέρες σας για να εκτονωθείτε σε περίπτωση που αισθάνεστε πίεση.

Μειώστε την αρνητική ενέργεια γύρω σας. Σχετιστείτε με θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους, διαβάστε χαρούμενα βιβλία και δείτε αισιόδοξες ταινίες. Μην επιτρέψετε σε αρνητικούς ανθρώπους να σας επηρεάσουν και μάθετε να λέτε «όχι» για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.