5 Σημαντικοί Λόγοι να Αποκτήσετε Ένα Μουσικό Μενταγιόν Εγκυμοσύνης!

5 Σημαντικοί Λόγοι να Αποκτήσετε Ένα Μουσικό Μενταγιόν Εγκυμοσύνης!

Τι είναι τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης και γιατί πρέπει να αποκτήσετε και εσείς ένα;

Τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης είναι παγκοσμίως γνωστά ως «bola» ή «harmony balls», δηλαδή σφαίρες αρμονίας. Φοριούνται παραδοσιακά από τις γυναίκες στο Μπαλί και το Μεξικό αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει τον κόσμο λόγω της χρησιμότητας και της ομορφιάς τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μενταγιόν, συνήθως σφαιρικά, που στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα μικροσκοπικό μεταλλόφωνο που παράγει μαγικούς, ανεπαίσθητους ήχους!

5 Λόγοι για να αποκτήσετε το δικό σας μουσικό μενταγιόν

1. Είναι ένα πανέμορφο μενταγιόν-ενθύμιο της ομορφότερης περιόδου.Σε αντιδιαστολή με τα περισσότερα αντικείμενα που θα αποκτήσετε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το μουσικό μενταγιόν θα παραμείνει στην κατοχή σας εφ’ όρου ζωής ως ένα πολύτιμο ενθύμιο μιας μοναδικής εμπειρίας.

2. Με το γλυκό του κουδούνισμα προσφέρει στη μητέρα μια αίσθηση ηρεμίας, αρμονίας και σύνδεσης με το μωρό της.

3. Οι ήπιοι ήχοι του bola σύμφωνα με τις παραδόσεις  είναι χαλαρωτικοί για το μωρό στη μήτρα, που από την 20η εβδομάδα της κύησης μπορεί να τους ακούει. Όταν πια το μωράκι γεννιέται, ακούει τους ήχους, τους θυμάται και ηρεμεί.

4. Σύμφωνα με πληροφορίες από μαίες και γυναικολόγους, αλλά και με την παράδοση στο Μπαλί και στο Μεξικό τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης βοηθούν να έρθει το μωρό στη φυσιολογική θέση σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής, καθώς το έμβρυο τείνει να στρέφεται προς τον ήχο που ακούει (γι’ αυτό το λόγο φοριέται χαμηλά στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Δεν υπάρχει ωστόσο επίσημη βιβλιογραφία που να το επιβεβαιώνει.

5. Το bola μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και μετά τη γέννηση.Το μενταγιόν μπορεί τότε να φορεθεί ψηλότερα στον λαιμό της μητέρας και καθώς το παιδί το πιάνει για να το εξερευνήσει (όπως κάνουν τα μωρά με τα όλα τα κρεμαστά) ηρεμεί ακούγοντας έναν οικείο, απαλό και  κατευναστικό ήχο. Το ίδιο συμβαίνει και καθώς η μαμά κουνά το μωρό για να κοιμηθεί.

Μάθετε κι αυτό! Τα τελευταία χρόνια τα μουσικά μενταγιόν έχουν εξελιχθεί σε ένα δημοφιλές fashion item και φοριούνται ως κόσμημα από γυναίκες που απλά θέλουν δώσουν στυλ στην εμφάνισή τους.

Που θα τα βρω

Τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά, οπότε και θα τα βρείτε κυρίως σε ψαγμένα online καταστήματα. Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές που βρήκαμε είναι αυτή του Pregnancy Gifts.

Θα βρείτε τα πολύτιμα αυτά κοσμήματα σε διάφορα σχέδια και χρώματα και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Δείτε ολόκληρη την συλλογή εδώ.

Και κάτι ακόμα:

Τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης υπάρχουν και στην πολυτελή εκδοχή τους, κατασκευασμένα με πολύτιμα υλικά (ασήμι, χρυσός, κρύσταλλα Swarovski, πέρλες κα) και  συνοδεύονται από κομψές ασημένιες αλυσίδες ή περίτεχνα στολισμένα κορδόνια με προσεγμένα κουμπώματα για να μπορεί η μαμά να προσαρμόζει το bola στο ύψος που θέλει πριν και μετά τη γέννηση του μωρού! Δείτε ολόκληρη την πολυτελή συλλογή εδώ.

mentagion-egkimosinis-politima

 

Οι προτάσεις μας

 

         500x500x90-black gold mom                 500x500x90-mentagion egkymosynis-leyko Mom 2

         500x500x90-mentagion egkymosynis-lila asimi patoysakia             patousakia-bola