Γεμίζοντας τον χρόνο κατά την παραμονή στο κρεβάτι

Γεμίζοντας τον χρόνο κατά την παραμονή στο κρεβάτι

Ποιες δραστηριότητες μπορείτε να αναλάβετε ενώ παραμένετε στο κρεβάτι σε κάποιο στάδιο της εγκυμοσύνης;

 

Ο γιατρός σας ανακοίνωσε ότι πρέπει να παραμείνετε στο κρεβάτι για κάποιο διάστημα λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη σας και εσείς αναρωτιέστε πώς θα περάσουν τόσες ώρες έτσι; Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα φαντάζεστε, πολλά από τα οποία είναι χρήσιμα και δημιουργικά. Σας προτείνουμε εναλλακτικά σενάρια που δεν σας αφήσουν και πολύ χρόνο για να κάθεστε απλά και να ατενίζετε το ταβάνι από ανία!

Καταστρώστε σχέδια και φτιάξτε λίστες.Τώρα που έχετε άπλετο χρόνο θα ασχοληθείτε με όλα εκείνα που δεν απαιτούν κίνηση, παρά μόνο μολύβι, χαρτί και έναν φορητό υπολογιστή. Φτιάξτε, λοιπόν, τις λίστες σας με όλα όσα έχετε να κάνετε, από τα ρουχαλάκια και τις πάνες που πρέπει να αγοράσετε, μέχρι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που χρειάζεται το μωρό σας. Θα έχετε πολύ χρόνο να κάνετε έρευνες αγοράς στο διαδίκτυο, να πάρετε ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου του, αλλά και να ενημερωθείτε για τις πρώτες ημέρες με το νεογέννητο, για τον θηλασμό, για τον ύπνο, για το κλάμα, για όλα! Ευκαιρία, λοιπόν, να καταστρώσετε σχέδια οργάνωσης και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.  

Βρείτε βοηθούς. Οι κοντινοί σας άνθρωποι, που έχουν γίνει ήδη γονείς θα σας βοηθήσουν να μειώσετε ή να εμπλουτίσετε τη λίστα με τα αντικείμενα που χρειάζεται ένα μωρό. Πέρα από αυτό θα χρειαστείτε βοήθεια για το μαγείρεμα, για το σπίτι, για τα ψώνια. Το καλό είναι ότι αρκετές ώρες της ημέρας θα έχετε παρέα στο σπίτι! Αν διανύετε τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας, θα χρειαστείτε κάποιον για να φροντίζει και να απασχολεί το πρωτότοκο. Εσείς μπορείτε να αναλάβετε να κάνετε μαζί του χειροτεχνίες και να του διαβάζετε παραμύθια όταν ξαπλώνει μαζί σας στο κρεβάτι.   

Διασκεδάστε το όσο μπορείτε.Από τη στιγμή που αναγκαστικά πρέπει να παραμείνετε στο κρεβάτι, φροντίστε ο χρόνος να περάσει όσο πιο δημιουργικά γίνεται. Διαβάστε όσα βιβλία δεν καταφέρατε να διαβάσετε τόσο καιρό, δείτε ταινίες που τις είχατε "στα προσεχώς" ή αν πιάνουν τα χέρια σας ασχοληθείτε με χειροτεχνίες. Η παραμονή στο κρεβάτι είναι και μια ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούργιο! Σας άρεσαν λόγου χάρη τα χειροποίητα καλτσάκια που είδατε σε μια σελίδα στο διαδίκτυο; Ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε πλέξιμο!

SOS Tip

Ακόμα και τώρα που παραμένετε ξαπλωμένη πρέπει να ακολουθήσετε τις ίδιες υγιείς συνήθειες όπως και τους προηγούμενους μήνες της εγκυμοσύνης σας. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες αφενός σε φυσικές ίνες για να αποφύγετε την δυσκοιλιότητα, αφετέρου σε θρεπτικά συστατικά για να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες, και να διατηρήσετε τις συνήθειες του ύπνου ώστε να μην δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ.