Φυσικές συνταγές για τα ενοχλητικά συμπτώματα

Φυσικές συνταγές για τα ενοχλητικά συμπτώματα

Καταπολεμήστε τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης με φυσικούς τρόπους

Αναμφίβολα η εγκυμοσύνη σας κάνει σχεδόν να χοροπηδάτε από τη χαρά σας με εξαίρεση τις ημέρες που βιώνετε έντονα τα ενοχλητικά της συμπτώματα. Πριν τους επιτρέψετε να σας χαλάσουν τη διάθεση, καταπολεμήστε τα ή τουλάχιστον περιορίστε τα με φυσικούς τρόπους.

Αιμορροΐδες. Για να περιορίσετε τον πόνο τοποθετήστε κομπρέσες από μαλακό πανί με κρύο νερό για 10 λεπτά πολλές φορές την ημέρα. Ακόμα, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε το χαρτί υγείας με μαλακή πετσέτα για να σκουπίζεστε αφού πρώτα έχετε πλυθεί με κρύο νερό και ειδικό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή.

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Αιμορροεΐδες»

Πρωινές ναυτίες. Δυστυχώς είναι αδύνατο να εξαφανίσετε την ναυτία αλλά τουλάχιστον μπορείτε να την περιορίσετε. Πώς; Αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμίνης Β6 (πάντα κατόπιν ιατρικής συμβουλής), τρώγοντας μικρά εύπεπτα γεύματα, μυρίζοντας λεμόνια και πιπιλώντας καραμέλες πιπερόριζας ή ακόμα και το ίδιο το λαχανικό.  πίνοντας τσάι από πιπερόριζα που κατευνάζει τα συμπτώματα. Φυσικά πριν αυξήσετε την ποσότητα βιταμινών συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα περισσότερους τρόπους αντιμετώπισης της ναυτίας στα άρθρα μας «Καταπολεμίστε την ναυτία» και «Θρεπτικές τροφές για την ναυτία»

Καούρες. Για ήρεμες νύχτες χωρίς να σας βασανίζει το αίσθημα της καούρας, φροντίστε να ξαπλώνετε διατηρώντας το κεφάλι σας πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα, να τρώτε πιο συχνά και μικρά γεύματα και να αποφεύγετε τροφές που είναι πιο πιθανό να την προκαλέσουν, όπως τα λιπαρά και καυτερά φαγητά και τη σοκολάτα. 

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Καούρες στην εγκυμοσύνη»

Κούραση. Αν αισθάνεστε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν, μερικές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες είναι πολύ πιθανό να σας χαρίσουν έξτρα ενέργεια. Η ήπια άσκηση, όπως το καθημερινό περπάτημα αλλά και η κατανάλωση πολύ νερού θα αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας, καταπολεμώντας την εξάντληση.   

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Νιώθω εξαντλημένη!»

Πονοκέφαλος. Οι ορμόνες ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο συχνά πυροδοτούν πονοκεφάλους. Επειδή δεν χρειάζεται – και τις περισσότερες φορές δεν συνίσταται να λαμβάνετε αναλγητικά ακόμα και αν είναι ήπια – δοκιμάστε να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο τοποθετώντας ζεστές ή κρύες κομπρέσες στο κεφάλι σας και αυξάνοντας την ποσότητα νερού που πίνετε.

Διαβάστε ακόμα το άρθρο μας «Πονοκεφαλιάστηκα» για περισσότερες λύσεις.

Ραγάδες. Μπορεί να αποτελούν ενθύμιο της εγκυμοσύνης σας, αλλά μάλλον είναι το τελευταίο που θα θέλατε να διατηρήσετε για να σας θυμίζει τους 9 μήνες της κύησης. Κάντε ελαφρύ μασάζ στην κοιλιά σας με τα ακροδάχτυλα για 5 λεπτά καθημερινά εφαρμόζοντας ένα φυσικό λάδι ή κρέμα, όπως λάδι καρύδας. Φροντίστε δε να διατηρείτε ένα φυσιολογικό βάρος κατά την εγκυμοσύνη σας για να περιορίσετε όσον το δυνατόν τις ραγάδες λόγω πολλών παραπάνω κιλών.

Διαβάστε ακόμα: «7 μυστικά για να αποφύγετε τις ραγάδες»