Το λάδι καρύδας στην εγκυμοσύνη σας

Το θαυματουργό λάδι καρύδας

Πού θα σας ωφελήσει το λάδι καρύδας το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Ποιος θα το φανταζόταν ότι το λάδι καρύδας θα γινόταν το βασικό σας όπλο ενάντια στις αδιαθεσίες και τα αρνητικά συμπτώματα του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας; Τα οφέλη που προσφέρει είναι τόσο σημαντικά που δεν υπάρχει λόγος να το αγνοήσετε.

Πρωινές ναυτίες.Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά οι πρωινές – και όχι μόνο – ναυτίες δεν υποχωρούν; Λίγο λάδι καρύδας στο φαγητό σας μπορεί να αποβεί θαυματουργό απομακρύνοντας την ενοχλητική αναγούλα και εφοδιάζοντάς σας με έξτρα ενέργεια για να τα καταφέρετε τις ημέρες που νιώθετε να λυγίζετε από την κούραση.  Επιπλέον, αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής καθώς περιέχει ευεργετικά λιπαρά οξέα και το πολύτιμο οκτανοϊκό ή καπρυλικό οξύ που συναντάται μόνο στην καρύδα και το μητρικό γάλα.

Ραγάδες. Η βιταμίνη Ε που περιλαμβάνει το λάδι καρύδας ενυδατώνει και κάνει πιο ελαστικό το δέρμα αποτρέποντας την εμφάνιση ραγάδων και απαλύνοντας τις ήδη υπάρχουσες. Είναι επίσης μια καλή λύση αν νιώθετε το δέρμα της κοιλιάς σας να «τραβάει».

Ανοσοποιητικό σύστημα.Εξαιτίας της αντιβακτηριδιακής του δράσης, το λάδι καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο το δικό σας όσο και του εμβρύου. Η ενδυνάμωση άλλωστε του ανοσοποιητικού συστήματος είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της κύησης μιας και αυτή την περίοδο ο οργανισμός είναι πιο επιρρεπής στη γρίπη ή στο κρυολόγημα.

Δυσκοιλιότητα-καούρα. Το λάδι καρύδας, αλλά και το νερό καρύδας και η καρύδα ως φρούτο, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της καούρας και της δυσκοιλιότητας την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και γενικά.