Τονωτικό για τη σχέση η εγκυμοσύνη

Τονωτικό για τη σχέση η εγκυμοσύνη

Δείτε 6 λόγους που μπορεί μια εγκυμοσύνη να βελτιώσει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Ανησυχείτε μήπως η περίοδος της εγκυμοσύνης θα φέρει αναταραχές και δυσκολίες στη σχέση με τον σύντροφό σας; Εμείς σας παρουσιάζουμε 6 λόγους που δείχνουν ότι τέτοιου είδους ανησυχίες δεν έχουν βάση.

  1. Ο χορός των ορμονών. Μπορεί η εγκυμοσύνη να προκαλεί ναυτία και καούρες αλλά παράλληλα σε πολλές γυναίκες ενισχύει την σεξουαλική επιθυμία. Επίσης η μεγαλύτερη ροή αίματος μπορεί να δώσει μια περισσότερο απολαυστική διάσταση στη σεξουαλική επαφή.
  2. Η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει αφροδισιακό, καθώς το σώμα σας και οι καμπύλες που δημιουργούνται είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τον σύντροφό σας.
  3. Λιγότερο σεξ σημαίνει περισσότερες αγκαλιές. Αν δεν είναι τόσο δελεαστικό να έχετε σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε επιδοθείτε στις αγκαλιές. Είναι άλλωστε ένα καλός τρόπος για να ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο και τη σχέση σας.
  4. Επιδρομή οξυτοκίνης.Η ορμόνη της αγάπης παίζει μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ απελευθερώνεται και κατά τη σεξουαλική επαφή ή όταν αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας. Η οξυτοκίνη λειτουργεί και σαν χαλαρωτικό βοηθώντας σας να παραμείνετε ήρεμες και κεφάτες.
  5. Ο υγιής νέος σας εαυτός. Κατά τη διάρκεια της κύησης τρέφεστε πιο σωστά, δεν πίνετε, δεν καπνίζετε, γυμνάζεστε και έχετε γενικά πιο υγιείς συνήθειες, νιώθοντας υπεύθυνες για το μωρό σας. Παρομοίως υπεύθυνος νιώθει και ο μέλλον μπαμπάς, ο οποίος είναι τρυφερός, σας προσέχει, σας περιποιείται και σας κοιτάει ως ένα αληθινό θαύμα της φύσης.
  6. Αρχίζετε να γίνεστε οικογένεια. Τα παιδιά είναι ευτυχία και οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ σας θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια χαρούμενη οικογένεια.