Τα απαραίτητα στην τσάντα της εγκύου

Τα απαραίτητα στην τσάντα της εγκύου

Τα 10 πράγματα που θα σας φανούν χρήσιμα κατά την έξοδό σας από το σπίτι όσο είστε έγκυος

Αναμφίβολα η τσάντα σας θα περιέχει το πορτοφόλι σας, το αγαπημένο σας κραγιόν και το σημειωματάριό σας, αλλά υπάρχουν αντικείμενα που είναι πολύ πιο απαραίτητα κατά την έξοδό σας από το σπίτι. Αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και να νιώθετε άνετα όταν βγαίνετε για βόλτα ή δουλειές. Σας ετοιμάσαμε μια λίστα με το απαραίτητο περιεχόμενο της τσάντα σας όσο είστε έγκυος.

  1. Αιθέριο έλαιο τζίντζερ. Λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο τζίντζερ σε ένα πανί το οποίο θα εισπνεύσετε είναι αρκετό για να σας απαλλάξει από το αίσθημα ναυτίας ή αν θέλετε να μυρίσετε κάτι διαφορετικό. 
  2. Ένα μπουκαλάκι νερό, καθώς είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένη.
  3. Σερβιετάκια, απορροφητικά και λεπτά για να αντιμετωπίσετε τη διαρροή σε περίπτωση γέλιου ή βήχα!
  4. Snacks. Τα συχνά γεύματα είναι κανόνας διατροφής κατά τη διάρκεια της κύησης, ειδικά αν αισθάνεστε συχνά ναυτία. Επομένως φροντίστε να έχετε στην τσάντα σας κάτι ελαφρύ, κυρίως πηγή πρωτεΐνης για να καταπολεμήσετε τη ναυτία αλλά και για να διατηρήσετε την ενέργειά σας μέχρι το επόμενο γεύμα.
  5. Καραμέλες μέντας. Θα σας βοηθήσουν για να μειώσετε τα συμπτώματα τόσο της ναυτίας όσο και της καούρας.
  6. Σκεύασμα σιμεθικόνης. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το φούσκωμα και τα αέρια. Παρότι δεν χρειάζεται ιατρική συνταγή και δεν έχουν βρεθεί παρενέργειες, καλό είναι να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας.
  7. Χαρτομάντιλα. Επειδή είναι πιθανό να παράγετε πολύ περισσότερη βλέννα από ότι συνήθως, ένα πακέτο χαρτομάντιλα είναι απαραίτητο.
  8. Σακούλα για τον εμετό. Αν ο εμετός είναι καθημερινό φαινόμενο για να αντιμετωπίσετε τα ξαφνικά ατυχήματα στο δρόμο, μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς ειδικές σακούλες για τον εμετό που κλείνουν αεροστεγώς και είναι εύκολες στη χρήση. Στο εμπόριο θα βρείτε και σακούλες με ειδικό πλαστικό στόμιο που σφραγίζουν με μια κίνηση.
  9. Μαντιλάκια ή τζελ καθαρισμού.Καθώς θα πρέπει να προσέχετε διπλά να μην αρρωστήσετε, είναι καλύτερο να έχετε πάντα μαζί σας μαντιλάκια ή τζελ καθαρισμού, ειδικά αν κυκλοφορείτε με μέσα μεταφοράς ή σε πολυσύχναστους χώρους (π.χ. χρησιμοποιείτε καρότσι ή καλάθι στο σούπερ μάρκετ).
  10. Βραχιόλι ναυτίας.Αν το αίσθημα ναυτίας αποτελεί καθημερινό πρόβλημα, μια λύση που αξίζει να δοκιμάσετε (σε άλλους λειτουργεί και σε άλλους όχι) είναι το βραχιόλι ναυτίας. Είναι επίσης βοηθητικό και για το αίσθημα ναυτίας που προκαλείται κατά την κίνηση.