Ποιο είναι το κατάλληλο τσάι για την εγκυμοσύνη;

Ποιο είναι το κατάλληλο τσάι για την εγκυμοσύνη;

Ποια είδη τσαγιού είναι ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Το τσάι είναι ιδανικό αντικατάστατο του καφέ και του ποτού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιας και πρέπει να ελαττώσετε την ποσότητα καφεΐνης και να κόψετε το αλκοόλ. Ωστόσο υπάρχουν είδη τσαγιού που είναι καλύτερο να αποφεύγετε. Άλλωστε έχετε πολλές επιλογές για να απολαμβάνετε το ρόφημά σας με ασφάλεια πριν τον τοκετό.

 

  • Μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα τσάι που περιέχει πιπερόριζα, μέντα, θυμάρι, γιασεμί καθώς και το τσάι που φτιάχνεται από φρούτα (εκτός από το βατόμουρο, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει μέχρι και πρόωρο τοκετό). Άλλωστε, πολλά από τα παραπάνω είδη τσαγιού είναι ιδανικά για ναθεραπεύουν κάποια από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, το τσάι με πιπερόριζα (τζίντζερ) βοηθάει στην καταπολέμηση της πρωινής ναυτίας και το τσάι με μέντα ηρεμεί από τα συμπτώματα της καούρας και βοηθάει στην πέψη.
  • Αποφύγετε το τσάι από βότανα, όπως χαμομήλι, λεμονόχορτο, γλυκάνισο, σύμφυτο, γατόχορτο ή νεπέτα, ιβίσκο, σμέουρο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, σάσσαφρο, τσουκνίδα, αγριαψιθιά.
  • Το πράσινο τσάι έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία αλλά περιέχει καφεΐνη και, μάλιστα, σε μεγαλύτερες ποσότητες από το μαύρο τσάι, οπότε και η καταναλωθείσα ποσότητα πρέπει να συνυπολογίζεται στην ημερήσια ποσότητα πρόσληψης. Ακόμα, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως κάποιες χημικές ουσίες που απαντώνται στην φύση –μερικές από τις οποίες παράγονται από το πράσινο τσάι- είναι πιθανόν να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιήσει το φολικό οξύ προς όφελος της ανάπτυξης του εμβρύου.