Μια μέρα για εσάς!

Μείνετε για αρχή ξαπλωμένη στο κρεβάτι

Αναβάλλετε για μια μόνο μέρα το τρέξιμο και όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας προκειμένου να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε. Θα δείτε που κατόπιν όλα θα σας φανούν πιο εύκολα.

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να ανασυγκροτηθεί αυτός είστε εσείς. Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος κουραστική. Τα πρησμένα πόδια, το αυξημένο βάρος και το τρέξιμο που απαιτούν οι διαδικασίες για τον ερχομό του μωρού μπορούν εύκολα να σας καταβάλλουν. Αξίζετε, λοιπόν, μια μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε εσάς!

Μόλις σας τελειώνουν οι δικαιολογίες («δεν προλαβαίνω», «υπάρχουν τόσα να γίνουν», «θα καταρρεύσει το σύμπαν εάν σταματήσω να κινούμαι») θα δείτε πως μια μέρα για να κανακέψετε τον εαυτό σας είναι απαραίτητη για νιώσετε καλύτερα ψυχολογικά, ομορφότερη εξωτερικά κι έτοιμη σωματικά για να αποδώσετε στον νέο σας ρόλο. Πάρτε, λοιπόν, την απόφαση και ενημερώστε τον σύντροφό σας πως αύριο είναι «το 24ωρο της μέλλουσας μαμάς»!

 

Πρωί πρωί με την αυγή…

…δεν κάνετε γυμναστική αλλά χαλαρώνετε για λίγο στο κρεβάτι. Χουζουρέψτε και χαρείτε το ξεκίνημα μιας μέρας απαλλαγμένης από άγχη και λίστες υποχρεώσεων. Μην μείνετε, όμως, έτσι μέχρι το μεσημέρι! Σηκωθείτε γύρω στις 10:00 ανοίξτε τις κουρτίνες για να μπει στο σπίτι φως και καθίστε στο σαλόνι να απολαύσετε ένα επίσημο πρωινό. Ξεκινήστε με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και λεμόνι για αποτοξίνωση, προχωρήστε σε ένα «φαγοπότι» με φρούτα, νιφάδες βρώμης πασπαλισμένες με μέλι σε γάλα ή γιαούρτι και τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως. Οι επιλογές αυτές εκτός από υγιεινές είναι ιδανικές για να σας προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια να κανακέψτε τον εαυτό σας μέχρι το μεσημεριανό.

 

Beauty hour

Μετά το πρωινό ξαπλώστε στον καναπέ και διαβάστε μερικά περιοδικά που έχετε προμηθευτεί από την προηγούμενη μέρα ή δείτε μια ταινία στο DVD. Αφού περάσουν δύο ώρες τουλάχιστον κι έχετε χωνέψει ετοιμαστείτε για μία mini περιποίηση σώματος. Μπείτε στο μπάνιο αλλά πριν κάνετε ντους χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα με φυσικές τρίχες και τρίψτε όλο σας το σώμα για να αυξήσετε την ροή του αίματός σας και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Κάντε κυκλικές κινήσεις με κατεύθυνση προς την καρδιά αλλά αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή της κοιλιάς και του στήθους. Τέλος, φροντίστε η βούρτσα που θα αγοράσετε να έχει χεράκι για να μπορείτε να τρίψετε με μεγαλύτερη ευκολία τα πόδια και την πλάτη σας.

Στην συνέχεια, μπείτε στο ντους και κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Βγαίνοντας εκμεταλλευτείτε το νωπό και ζεστό σας δέρμα για να προχωρήσετε σε μια βαθιά ενυδάτωση. Απλώστε την ενυδατική κρέμα σε όλο σας το σώμα και επιμείνετε στα πιο σκληρά σημεία, τις φτέρνες, τα γόνατα και τους αγκώνες. Φορέστε την ρόμπα σας και κατευθυνθείτε στην κουζίνα για ένα τσάι του βουνού ή ένα χαμομήλι.

Πιείτε ένα χαμομήλι ή ένα τσάϊ του βουνού

Τέλος, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ για να απολαύσετε ένα σπιτικό μανικιούρ. Σπρώξτε και κόψτε τα πετσάκια και δώστε σχήμα στα νύχια σας. Εάν, όμως, θέλετε να τα βάψετε καλό θα ήταν να πλησιάσετε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο για να αποφύγετε τις αναθυμιάσεις του βερνικιού.

 

Ώρες Σιωπής!

Μετά την περιποίηση και αφού φάτε ένα υγιεινό χορταστικό γεύμα με λαχανικά και πρωτεΐνες, το οποίο θα έχετε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα, έχει έρθει η ώρα να μοιραστείτε λίγες στιγμές με το αγέννητο μωρό και τον εαυτό σας. Βάλτε χαλαρωτική μουσική, ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε πως βρίσκεστε σε ένα πολύ όμορφο και γαλήνιο σκηνικό. Νιώστε το σώμα σας να βαραίνει σταδιακά μέχρι να μην μπορείτε πια να κινηθείτε. Αναπνεύστε αργά, εισπνέοντας από την μύτη. Αισθανθείτε τον αέρα να γεμίζει το στομάχι και τους πνεύμονές σας. Εκπνεύστε αργά μετρώντας μέχρι το εφτά. Επαναλάβετε 3 με 6 φορές αλλά σταματήστε εάν αισθανθείτε ζαλάδα. Τέλος, κουνήστε τα χέρια και τα πόδια σας και ετοιμαστείτε για μερικές ασκήσεις stretching. Τρίψτε τα χέρια και τα πόδια σας για να ζεστάνετε τους μύες σας και ξεκινήστε φροντίζοντας πάντα να μην το παρακάνετε.

 

Πριν το τέλος!

Καθώς βραδιάζει και το «24ωρο της μέλλουσας μαμάς» φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του μένει μόνο ένα πράγμα: να μοιραστείτε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας. Πηγαίνετε μαζί σε ένα ήσυχο, ρομαντικό εστιατόριο και μιλήστε για τα συναισθήματα, τις ελπίδες, τους φόβους και το μέλλον σας ως γονείς. Θα αισθάνεστε αναζωογονημένη, χαρούμενη και θα είστε άκρως λαμπερή και σαγηνευτική. Κι το καλύτερο; Κανείς δεν θα έχει στον νου του το πλύσιμο των πιάτων. Τέλεια!