Καθημερινά tips για ένα υγιές και χαρούμενο έμβρυο

Καθημερινά tips για ένα υγιές και χαρούμενο έμβρυο

9 έξυπνα tips για να κάνετε την… κοιλίτσα σας χαρούμενη το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας!

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας ακολουθήσατε τα tips του άρθρου «Κάντε το έμβρυο χαρούμενο», τώρα που περάσατε την 13 εβδομάδα είστε έτοιμη να περάσετε στο επόμενο στάδιο. Δείτε, λοιπόν, άλλους 9 τρόπους για να κανακέψετε το αγέννητο παιδί σας!


Χόρεψε το τσιφτετέλι! Ο ελαφρύς χορός της… κοιλιάς θα προετοιμάσει το σώμα σας για τον τοκετό, ενώ παράλληλα θα καταπραΰνει το έμβρυο. Επιπλέον, ο χορός σας βοηθά να συνδεθείτε με έναν πραγματικά διασκεδαστικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο «Η Κρυφή Ζωή του Αγέννητου Παιδιού» ο συγγραφέας, Thomas Verny, υποστηρίζει πως «τα μωρά ανταποκρίνονται στα καλής διάθεσης χημικά που απελευθερώνονται στο σώμα της μαμάς όταν αυτή χορεύει».

Μίλησέ μου, μίλησέ μου… Από την 5η κιόλας εβδομάδα το έμβρυο λατρεύει να ακούει την φωνή σας. Σύμφωνα με έρευνες τα μωρά αναγνωρίζουν τον γλυκό τόνο της Έλα να με πάρεις αγκαλιάμητρικής φωνής ήδη από την στιγμή που γεννιούνται και αυτό κατευνάζει τους ρυθμούς της καρδιάς του.

 

Έλα να με πάρεις αγκαλιά! Εάν αισθανθείτε «πεσμένη» ζητήστε από κάποιον που αγαπάτε να σας κάνει μια μεγάλη αγκαλιά. Έχει βρεθεί πως αυτή απελευθερώνει στο σώμα οξυτοκίνη (η ορμόνη της χαράς και της αγάπης), ενώ η συναισθηματική χημεία έχει άμεση επίδραση στο μωρό.

Φάτε μάτια ψάρια. Παρότι ορισμένα είδη ψαριών είναι ύποπτα για βαρέα μέταλλα και πρέπει να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη, υπάρχουν άλλα που όχι μόνο επιτρέπεται αλλά «επιβάλλεται» να τρώτε. Αυτά σας παρέχουν βιταμίνη D και Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα απαραίτητα για την σωματική και νοητική ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και τα μάτια του. Ρωτήστε τον γιατρό σας ποια επιτρέπονται και καταναλώστε τα άφοβα!

Εις τον αφρό της θάλασσας! Η συμβουλή αυτή έρχεται την κατάλληλη εποχή του χρόνου, μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνετε (και να πληρώνετε) πισίνα για τις βουτιές σας. Μερικές απλωτές μπρούμυτα σε πεντακάθαρη θάλασσα θα στείλουν επιπλέον αίμα στο έμβρυο και θα το κάνουν να νιώσει ακόμα περισσότερη έλλειψη βάρους για τις τούμπες του.

Θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς! Όχι μόνο στα πόδια, αλλά σε όλο το σώμα. Το προγεννητικό μασάζ μειώνει το άγχος και χαλαρώνει το σώμα και τις ανησυχίες σας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το άγγιγμα απελευθερώνει οξυτοκίνη, η ορμόνη της χαράς, η οποία φτάνει στο μωρό σας και το κάνει πραγματικά χαρούμενο. Φροντίστε μόνο να απευθυνθείτε σε κάποιο κέντρο με εξειδικευμένο προσωπικό. Δείτε περισσότερα εδώ, plus μερικά ινστιτούτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ειδικεύονται στο προγεννητικό μασάζ!

Δελφίνι δελφινάκι! Ξεχάστε τις φάλαινες. Οι ειδικοί, κατόπιν ερευνών, διατείνονται πως οι ήχοι των δελφινιών είναι εκείνοι που επιταχύνουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών. Για να μην ψάχνετε ακούστε του Chris Mitchell το «Dolphin Love».


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη ή, πιο οικονομικά, σε ένα ιταλικό εστιατόριο όπου και οι μάγειρες χρησιμοποιούν περισσότερο σκόρδο. Το τελευταίο, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας και αυξάνει το βάρος γέννησης των παιδιών που πρόκειται να γεννηθούν πολύ μικρά. Επιπλέον, επειδή από την 14 εβδομάδα το μωράκι σας μπορεί να γευτεί τα πάντα μέσω του αμνιακού υγρού, θα πάει ένα γαστρονομικό «ταξίδι» αλλά και θα συνηθίσει την γεύση ενός από τα σημαντικότερα superfoods.

Το λουλουδάκι του μπαξέ! Τα λουλούδια θα κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα, τώρα που τα αρωματικά κεριά και σπρέι δεν ενδείκνυνται. Η λεβάντα θα σας ηρεμήσει και το τριαντάφυλλο θα σας αναζωογονήσει- και ήρεμη μαμά γεμάτη ζωντάνια σημαίνει ήρεμο και χαρούμενο μωρό!