Η επίδραση των γεύσεων

Η επίδραση των γεύσεων

Το μωρό σας γεύεται και απολαμβάνει τις τροφές που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Σκεφτήκατε ποτέ ότι και οι γεύσεις των φαγητών που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν σημασία και για το έμβρυο;  Έχει και εκείνο την ικανότητα να τις γευτεί και να τις απολαύσει καθώς αυτές ταξιδεύουν μέσω του πλακούντα στο αμνιακό υγρό. Aπό τις 15 εβδομάδες κύησης που αρχίζουν να αναπτύσσονται οι γευστικοί του κάλυκες, για να ολοκληρωθούν στις 30 εβδομάδες, το μωράκι σας μυείται στις γαστρονομικές απολαύσεις με οδηγό εσάς.

  • Ενθουσιάζεται με γεύσεις, όπως το κάρυ και το σκόρδο καθώς δίνουν στο αμνιακό υγρό μια πιο έντονη γεύση, ενώ τα γλυκίσματα και τα παγωμένα ροφήματα έχουν τη δύναμη να το κάνουν να κινείται.
  • Αυτή η συνήθεια συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, όπου μέσω του γάλακτος μπορεί να γευτεί το τελευταίο σας γεύμα, ενώ προτιμά τις γεύσεις που είχε συνηθίσει κατά την εγκυμοσύνη.
  • Το αξιοσημείωτο είναι ότι το φαγητό που τρώτε έχει περίεργη επίδραση στο μωρό σας. Σιγά – σιγά συνηθίζει τις τροφές που καταναλώνετε πιο συχνά και μπορεί να καταλάβει αν τρώτε κάτι καινούργιο και ασυνήθιστο. Αν μια γεύση δεν του είναι οικεία, τότε θα το δείξει με κινήσεις στο σώμα του ή ακόμα και με εκφράσεις στο πρόσωπο του! Παράλληλα, κάποιες τροφές έχουν την ίδια επίδραση (φυσική ή ψυχολογική) που έχουν και σε εσάς, λόγου χάρη ο καφές επιταχύνει τους καρδιακούς σφυγμούς ή η σοκολάτα συνδέεται με την απόλαυση. 
  • Πριν ακόμα γεννηθεί απολαμβάνει τα γλυκίσματα, επομένως δεν χαίρεστε μόνο εσείς όταν το επιδόρπιο περιλαμβάνει λίγη σοκολάτα. Σύμφωνα δε με τελευταίες έρευνες η σοκολάτα που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνει το μωρό σας πιο χαρούμενο και πιο ήρεμο τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ωστόσο στα πάντα χρειάζεται μέτρο!

Διαβάστε εδώ: «6 λόγοι για να φάτε σοκολάτα στην εγκυμοσύνη»