Όγκος και φριζάρισμα στα μαλλιά της εγκυμονούσας

Όγκος και φριζάρισμα στα μαλλιά σας;

Αντισταθείτε στο look των μαλλιών που σας επιβάλλει η εγκυμοσύνη!

Αντίθετα με το δέρμα σας λάμπει, τα μαλλιά σας είναι πιο ατίθασα από ποτέ, έχουν αυξηθεί σε όγκο και φριζάρουν επίμονα. Ένοχες για μία ακόμα φορά είναι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης. Λόγω της κύησης τα μαλλιά σας μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα και αν ήδη ήταν πυκνά, πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει! Θα μας πείτε πού είναι το κακό στα πυκνά, πλούσια μαλλιά; Το κακό είναι στο φριζάρισμα, που συνήθως δεν το αποφεύγετε.

Για να τιθασεύσετε, λοιπόν,  τα μαλλιά σας ακολουθήστε μερικά δοκιμασμένα και αποτελεσματικά tips.

  • Επιλέξτε ειδικά σαμπουάν και conditioners ενάντια στο φριζάρισμα.
  • Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας,  συνεχίστε μέχρι να έχουν στεγνώσει εντελώς. Επειδή όμως η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να μην ιδρώσετε (ίσως είναι καλύτερα να επιλέξετε τη μεσαία σκάλα και να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του δωματίου για να ανακυκλώνεται ο αέρας).Τελειώστε το στέγνωμα με τον κρύο αέρα μέχρι να "πέσουν" εντελώς, ενώ αν φριζάρουν ακόμα χρησιμοποιήστε μετάξι ή ειδικό λαδάκι.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε χημικά σκευάσματα για το ίσιωμα των μαλλιών γιατί όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα τα μαλλιά σας να αντιδράσουν κάπως ...αψυχολόγητα αλλά και γιατί υπάρχει πιθανότητα να περιέχουν συστατικά επιβλαβή για το έμβρυο.
  • Για να προλάβετε το «κακό», αποφύγετε να λούζεστε καθημερινά καθώς το υπερβολικά συχνό λούσιμο μειώνει τη φυσική λιπαρότητα, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Ωστόσο αν έχετε τάση για ακμή το συχνό λούσιμο είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε σε σταθερά επίπεδα την φυσική λιπαρότητα.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή αν είναι κοντά τραβήξτε τα πίσω με ένα κλιπ, κοκαλάκι ή στέκα.

Μάθετε ακόμα: Τα μαλλιά σας δεν θα παραμείνουν για πάντα τόσο πυκνά.  Οι τρίχες που δεν πέφτουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης θα …αποχωρήσουν μαζικά μετά τον τοκετό, διαδικασία που θα σας κάνει να πιστεύετε ότι πάσχετε από τριχόπτωση. Είναι, όμως, εντελώς φυσιολογική και μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Διαβάστε ακόμα: «Μαλλιά φεγγάρια, μαλλιά κουβάρια»

Κι ακόμα: Βρείτε ποια προϊόντα ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας και αποκτήστε εκπτωτικά κουπόνια εδώ.