«Εξολοθρεύστε» τις καθημερινές ανησυχίες

Εγκυμονούσα που ανησυχεί για την δουλειά

Μάθετε πώς να μετριάζετε την ανησυχία σας στην καθημερινότητά σας.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης υπάρχουν τόσα που μπορούν να σας αγχώσουν: εξετάσεις, χρήματα, προετοιμασίες κτλ. Γιατί λοιπόν να αναστατώνετε το μυαλό σας με απλά καθημερινά ζητήματα; Όχι, φυσικά πως αυτά δεν είναι σημαντικά ή πως οι ανησυχίες, οι έγνοιες και το άγχος δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινή ζωής, αλλά γιατί να εγκλωβίζεστε την ώρα που υπάρχουν τρόποι για να τα διαχειριστείτε. Για να αποβάλλετε το άγχος και να δείτε τα πράγματα πιο ανάλαφρα σας προτείνουμε 4 τρόπους διαχείρισης των καθημερινών ανησυχιών.


  • Προγραμματίστε. Το πρωί κάντε μια λίστα από δύο – τρία πράγματα στα οποία θέλετε να εστιάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως ανησυχούμε και αγχωνόμαστε όταν δεν τηρούμε τις δεσμεύσεις που έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας. Όταν γνωρίζετε ότι έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε όσα έχετε αποφασίσει αυτό θα σας δώσει την αντοχή να αντεπεξέλθετε στα διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν μέσα στην ημέρα χωρίς ωστόσο να ανησυχείτε τόσο.
  • Ημερολόγιο … ανησυχιών. Μια από τις πιο ύπουλες πλευρές του αισθήματος της ανησυχίας είναι ότι μοιάζει μόνιμο. Για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι αυτό που σας κάνει να ανησυχείτε θα περάσει τελικά, φτιάξτε μια λίστα από καταστάσεις Εγκυμονούσα που ανησυχείπου σας ανησυχούσαν στο παρελθόν. Για κάθε ανησυχία σημειώστε και τον τρόπο με τον οποίο λύθηκε. Θα διαπιστώσετε ότι πολλά από αυτά για τα οποία ανησυχούσατε στο παρελθόν είτε δεν συνέβησαν ποτέ είτε κατέληξαν να λειτουργήσουν μια χαρά.
  • Δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας. Όταν τα επίπεδα άγχους αυξάνονται, είναι η στιγμή που πρέπει να δώσετε έμφαση στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Θέστε ως προτεραιότητα τον ύπνο αντί τις δουλειές του σπιτιού, αποφύγετε το junk food και ασκηθείτε.
  • Ακούγοντας τον εαυτό σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι προσπαθούν να σας «πουν» οι ανησυχίες σας; Mια άσκηση για να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που πραγματικά σας αγχώνει ή σας κάνει να νιώθετε δυσφορία είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας και να γράψετε τρεις απαντήσεις σε ένα χαρτί. Αφήστε ελεύθερη τη σκέψη σας και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τα βαθύτερα συναισθήματά σας. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα, τα οποία πιθανόν να σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα πιο χαλαρά και με άλλη προοπτική.    


Δείτε επίσης: «Άγχος στην εγκυμοσύνη» για να βρείτε τρόπους διαχείριση των πολύ σχετικών με την εγκυμοσύνη ανησυχιών. Επίσης, στην κατηγορία κύηση θα βρείτε πολλά άρθρα γραμμένα για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες σας, όπως τα «Έβλαψα το έμβρυο 1 & 2», «10 ανησυχίες και η λύση τους» και άλλα πολλά!