3 ασκήσεις για ευκολότερο τοκετό

3 ασκήσεις για ευκολότερο τοκετό

3 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να γεννήσετε πιο εύκολα.

 

Είναι πολύ απλό. Εάν θες να επιτύχεις ως μαραθωνοδρόμος θα πρέπει να εξασκήσεις την αντοχή σου. Εάν θέλεις να γίνεις ένας ικανός ποδηλάτης θα πρέπει να δυναμώσεις τα πόδια σου. Εάν θέλεις να προχωρήσεις στην γιόγκα θα πρέπει να δουλέψεις την ευλυγισία και την ικανότητα συγκέντρωσης σου. Με άλλα λόγια, ξεκαθαρίζοντας τους στόχους σου θα βρεις και την άσκηση που σου ταιριάζει.

Όταν καλείσαι, λοιπόν, να φέρεις στον κόσμο μια ζωή, η άσκηση είναι το μέσο για να βελτιώσεις την υγεία σου, να εξασφαλίσεις την υγεία του παιδιού σου αλλά και να επιτύχεις έναν ευκολότερο τοκετό. Και παρότι υπάρχει ένα πλήθος συνιστώμενων ασκήσεων για εγκύους (κολύμβηση, περπάτημα, τρέξιμο, γιόγκα κοκ.), υπάρχουν και κάποιες must do ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν όταν έρθει η ώρα της γέννας.

vathi-kathisma-egkuos

 

 

1) Βαθειά καθίσματα

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη άσκηση για τον τοκετό. Εάν είστε σε θέση να διατηρήσετε αυτήν την στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του τοκετού τότε η γέννα σας θα είναι ταχύτερη και ευκολότερη. Σε αυτή τη θέση το μωρό μετακινείται ταχύτερα προς το κανάλι γέννησης, το εύρος της λεκάνης σας είναι μεγαλύτερο και διευκολύνει την έξοδο του μωρού, ενώ η αντοχή σας στους πόνους των συσπάσεων είναι μεγαλύτερη.

 

 

 

gonatisti-egkuos2) Γονατιστή   

Αυτή η άσκηση δυναμώνει τους ώμους και τους μύες που περιβάλουν τους γοφούς σας. Εάν μπορείτε να κρατήσετε αυτήν την θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα δείτε πως θα μπορέσετε ευκολότερα να υπομείνετε τις συσπάσεις.

 

kathisma-stiriksi-xeria-egkuos

 

 

3) Κάθισμα με στήριξη στα χέρια

Με αυτήν την άσκηση θα μπορέσετε ευκολότερα να μετακινήσετε τον εαυτό σας από θέση σε θέση κατά τη διάρκεια του τοκετού, ενώ εάν καταλήξετε να γεννήσετε με καισαρική τότε θα μπορείτε να ανακάθεστε και να σηκώνεστε χωρίς να επιβαρύνετε την τομή σας.

SOS Tip: Πριν ξεκινήσετε οποιασδήποτε μορφής άσκηση, είναι σημαντικό να ζητήσετε την άδεια του γιατρού σας.