Γιατί ο τοκετός είναι καλύτερος από την εγκυμοσύνη

Γιατί ο τοκετός είναι πιο εύκολος από την εγκυμοσύνη

Μια ανάλαφρη σύγκριση ανάμεσα στον τοκετό και την εγκυμοσύνη, με τον πρώτο να υπερτερεί αισθητά!

Όσο και αν φοβάστε τον πόνο του τοκετού ή το πώς θα καταφέρετε να γεννήσετε, όσο και αν τρέμετε στην ιδέα να εισέλθετε στην αίθουσα του μαιευτηρίου υπάρχουν 6 λόγοι που μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση. Γιατί; Διότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποδεικνύουν πως ο τοκετός είναι πιο εύκολος από την εγκυμοσύνη. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι από τη στιγμή που ο τοκετός ξεκινά τα δύσκολα έχουν περάσει!

Ο τοκετός είναι πιο γρήγορος. Φυσικά μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ένα 24ωρο αλλά φυσικά αυτό δεν συγκρίνεται με τους 9 μήνες, από τους οποίους οι 3 ενδεχομένως είχαν πρωινές ναυτίες, καούρες, άσχημη διάθεση, οι άλλοι 6 δυσκολίες στον ύπνο, πόνο στη μέση, πρησμένα πόδια και τόσα άλλα.

Ξέρετε ότι σε λίγες ώρες πλησιάζει ένα τέλος. Αντίθετα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είστε ακριβώς σίγουρη πότε θα γεννήσετε με αποτέλεσμα η αναμονή ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο να είναι αρκετά βασανιστική.

Δεν παρεξηγείται κανένας αν του μιλήσετε άσχημα. Εκείνη τη στιγμή που θα πονάτε και θα έχετε αγωνία κανείς δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί ή να θυμώσει αν του μιλήσετε άσχημα ή είστε αγενείς ή φωνάζετε. Αντιθέτως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή ακριβώς διαρκεί ένα μεγάλο διάστημα, η αναστάτωση που σας προκαλούν οι ορμόνες δεν λαμβάνεται υπόψην από τους γύρω σας που συνήθως απαιτούν να είστε άψογη στη συμπεριφορά σας όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ζωής σας. Δύσκολο αρκετά. 

Μπορείτε να παραπονεθείτε άφοβα. Κανένας δεν θα σας πει ότι είστε υπερβολική αν παραπονιέστε ότι πονάτε όσο διαρκεί ο τοκετός. Το σίγουρο είναι επίσης ότι θα σας παρηγορούν, θα σας δίνουν κουράγιο και θα σας νταντεύουν χωρίς καμία ενόχληση από την πλευρά τους. Αν όμως όσο ήσαστε έγκυος, διαμαρτυρόσασταν για τον πόνο στην πλάτη, για το ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, για τους πονοκεφάλους και τις κράμπες είτε θα αντιμετωπίζατε με αντίδραση που υποδήλωνε κούραση είτε θα σας έλεγαν πως είστε κάπως υπερβολική. 

Έχετε δικαίωμα να καυχηθείτε όσο θέλετε. Φέρατε στον κόσμο έναν άνθρωπο και αν δεν καυχηθείτε τώρα χωρίς ενδοιασμούς πότε θα το κάνετε;

Νιώθετε ανακούφιση. Τα καταφέρατε και όλα πήγαν καλά! Τέλος οι διάφορες αγωνίες που σας κατέτρωγαν τους προηγούμενους μήνες. Τώρα είναι η ώρα να γνωρίσετε το μωράκι σας και αυτό είναι το ομορφότερο δώρο και η πιο μαγική στιγμή που ξεπερνά κατά πολύ όλες τις υπόλοιπες (όσο όμορφο κι αν ήταν να μοιράζεστε το σώμα σας με κάποιον άλλον).