Οι καλύτερες ημέρες για σύλληψη

Οι καλύτερες ημέρες για σύλληψη

Ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για σύλληψη και ποια θα πρέπει να είναι η συχνότητα των επαφών;

Συγχαρητήρια! Αποφασίσατε να ξεκινήσετε τις προσπάθειες απόκτησης παιδιού και βρίσκεστε εδώ για να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για να βρεθείτε με τον σύντροφό σας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Αρχικά, καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι η διαδικασία της σύλληψης θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάποιες μικρές αλλαγές στην ζωή σας για μέγιστη γονιμότητα:

Διακοπή του καπνίσματος.  Το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτες, ο καπνός στις γυναίκες μειωνει την αιμάτωση και καθιστά το περιβάλλον της μήτρα λιγότερο «φιλικό» προς το γονιμοποιημένο ωάριο. Ομοίως, στους άνδρες μειώνει την παραγωγή σπέρματος, επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητά και προκαλεί φθορές στο DNA.

Βελτίωση της διατροφής.Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία και στην καλή κατάσταση του αναπαραγωγικού συστήματος τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Φροντιστε να εμπλουτίσετε το καθημερινό σας διαιτολόγιό με:

  • Βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά: εσπεριδοειδή, πιπεριά, ακτινίδιο, φράουλες κοκ.
  • Ψευδάργυρο: κόκκινο κρέας, πουλερικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως κοκ.
  • Ασβέστιο :γαλακτοκομικά, σαρδέλες, όσπρια, ξηροί καρποί κοκ.
  • Βιταμίνη D : λιπαρά ψάρια, αβγά κοκ.
  • Βιταμίνη Ε στους άντρες: ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά

Μείωση του στρες.Το στρες αποτελεί εχθρό της γονιμότητας! Δεν είναι, επομένως, τυχαίο που τα περισσότερα ζευγάρια συλλαμβάνουν σε περιόδους διακοπών, όπου και είναι πιο χαλαροί. Βρείτε, λοιπόν, τρόπους να το νικήσετε κάνοντας πράγματα που απολαμβάνετε, όπως ταξίδια ή κάποιο σπορ. Φροντίστε ακόμα να μην αναγάγετε το σεξ σε υποχρέωση και μην το βλέπετε μόνο ως μέσο για την επίτευξη του στόχου σας.

Οι «σωστές» ημέρες

Στην διαδικασία τεκνοποίησης είναι σημαντικό να λάβετε υπ’ όψιν δύο βασικούς παράγοντες: την γόνιμη περίοδο και την συχνότητα των επαφών.

Γόνιμη περίοδος: Το γόνιμο διάστημα της κάθε γυναίκας εκτείνεται κατά προσέγγιση πέντε μέρες πριν από την ωορρηξία έως και την ημέρα της ωορρηξίας.

Συχνότητα επαφών:Έχει υπολογιστεί ότι υψηλότερους δείκτες εγκυμοσύνης επιτυγχάνουν ζευγάρια που έχουν επαφές μέρα παρά μέρα ή ανα δύο μέρες, ξεκινώντας σύντομα μετά το τέλος της περιόδου (μέχρι και την ωορρηξία). Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει πως η επαφή θα συμβεί μέσα στην γόνιμη περίοδο αλλά και ότι η ποιότητα του σπέρματος θα είναι η καλύτερη δυνατή (η κινητικότητα, η μορφολογία και ο συνολικός αριθμός σπερματοζωαρίων φτάνει στο μέγιστό της μετά από απουσία εκσπερμάτισης για δύο με τρεις μέρες).

Καλή τύχη!