Ωραία σαν έγκυος!

Ωραία σαν έγκυος!

7 τρόποι να φροντίσετε το σώμα σας και να καταπολεμήσετε δυσάρεστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης την ώρα που κάνετε μπάνιο!

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να φροντίσετε το σώμα σας και να περιποιηθείτε το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους. Η κούραση που μπορεί να νιώθετε λόγω της εγκυμοσύνης πιθανόν να αντικατοπτρίζεται στα μάτια σας. Για να εξουδετερώσετε τους μαύρους κύκλους κόψτε αγγούρι σε ροδέλες και καλύψτε τα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά.

Απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα.Ο ατμός από το μπάνιο ανοίγει τους πόρους στο πρόσωπό σας, διευκολύνοντας την αφαίρεση του σμήγματος. Απλώστε μια μάσκα προσώπου και θα έχετε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Για την μύτη και το πηγούνι δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας ταινίες απομάκρυνσης μαύρων στιγμάτων. Πώς; Δείτε εδώ!

Αποκτήστε αστραφτερή επιδερμίδα.Αξίζει να φροντίσετε ιδιαίτερα το δέρμα του προσώπου σας κάνοντας ελαφρό μασάζ με λίγες σταγόνες από ειδικό λάδι προσώπου. Για λαμπερή επιδερμίδα πιέστε ελαφρά μια ζεστή, νωπή πετσέτα για να συγκρατήσει την υγρασία.  

Μειώστε τις ραγάδες. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν ραγάδες. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ρίξτε μερικές σταγόνες από λάδι σώματος στο νερό και κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που αποτρέπει τη δημιουργία ραγάδων.

Απαλλαγείτε από τα ξηρά μαλλιά. Παρότι η εγκυμοσύνη χαρίζει υπέροχα μαλλιά στις περισσότερες εγκύους, σε άλλες κάνει τα μαλλιά ξηρά και την τρίχα Πρησμένοι αστράγαλοιεύθραυστη. Εάν είστε από τις «άτυχες» μην ανησυχείτε! Δοκιμάστε αφού λουστείτε να απλώσετε στα μαλλιά σας μικρή ποσότητα γάλακτος και να το αφήσετε να δράσει για 15 λεπτά. Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα!

Νικήστε τους πρησμένους αστραγάλους.Οι πρησμένοι αστράγαλοι είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οφείλεται στην κατακράτηση υγρών. Εκτός από το να μουλιάσετε τα πόδια σας, δοκιμάστε να κάνετε ελαφρύ μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας λούφα, που ενισχύει την κυκλοφορία.

Περιποιηθείτε τα νύχια σας.Ανήκετε στη μερίδα των γυναικών που κατά τη διάρκεια της κύησης τα νύχια τους είναι εύθραυστα και λεπτά; Αξιοποιήστε την ώρα που απολαμβάνεται το μπάνιο σας για να φροντίσετε τα νύχια σας με ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις ώστε να τα δυναμώσετε.

SOSTip: Σύμφωνα με τον μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο, MD PHD, Μιλτιάδη Πίτσο, πολύτιμο συνεργάτη και σύμβουλο του parentips, το να μπείτε στην μπανιέρα σας, να χαλαρώσετε και να ενυδατωθείτε είναι πολύ ευεργετικό, ωστόσο πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα πριν βουτήξετε. Πρώτον, το νερό μπορεί να είναι ζεστό αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι καυτό, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες είναι βλαβερές για το έμβρυο (π.χ. πυρετός μητέρας) και δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστό κατά πόσο η θερμοκρασία του νερού μεταφέρεται ενδομητρίως στο έμβρυο. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο το καυτό περιβάλλον να σας προκαλέσει ναυτία, αδυναμία και πτώση της πίεσης. Επομένως καλό θα ήταν να ελέγχετε το νερό με τον καρπό ή τον αγκώνα σας (όπως θα κάνετε στο μέλλον για το μωρό σας). Τέλος, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη υπάρχει η πιθανότητα να έχετε γίνει πιο αδέξια ή να χάνετε ευκολότερα την ισορροπία σας. Συνεπώς, είτε ζητήστε βοήθεια για να μπείτε και να βγείτε στην μπανιέρα είτε αποφύγετε τα μπάνια και προτιμήστε τα γρήγορα, χαλαρωτικά ντους.