Πότε θα νιώσω το μωρό να κλωτσάει;

Πότε θα νιώσω το μωρό να κλωτσάει;

Αναρωτιέστε πότε θα να νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει; Σας έχουμε την απάντηση!

Ανυπομονείτε να νιώσετε το μωρό σας να κινείται μέσα στην κοιλιά; Δεν βλέπετε την ώρα να ακούσετε την χιλιοειπωμένη πλέον φράση «ποδοσφαιριστής θα γίνει!»; Σας έχουμε την απάντηση!

Αυτά τα φτερουγίσματα αρχίζουν συνήθως μεταξύ 17 και 22 εβδομάδων, αναλόγως αν είναι η πρώτη ή η δεύτερη εγκυμοσύνη σας. Και λέμε φτερουγίσματα γιατί, στην αρχή, πρόκειται περισσότερο για μικρά πεταρίσματα και όχι για πραγματικές κλωτσιές, αφού το έμβρυο έχει ακόμα αρκετό χώρο να κινηθεί.

Κι ακριβώς επειδή οι πρώτες κινήσεις είναι πολύ απαλές και λεπτές, θα είστε σε θέση να τις παρατηρείτε μόνο όταν κάθεστε κάπου ήσυχα. Επίσης, αυτά τα χτυπήματα μπορεί στην αρχή να είναι σπάνια, να νιώθετε δηλαδή κάτι μία μέρα και μετά να επικρατεί ησυχία για αρκετές μέρες.

Ωστόσο, όταν μπείτε στο τρίτο τρίμηνο οι κινήσεις του μωρού γίνονται πολύ πιο έντονες, συχνές και αρκετά προβλέψιμες. Και μαντέψτε τι; Το μωρό συχνά θα είναι πιο ενεργό τις ώρες που προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Γιούπι!

Μάθετε ακόμα: Τις πρώτες κινήσεις του μωρού δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να διακρίνουν τα υπέρβαρα άτομα και τα άτομα με πρόσθιο πλακούντα (στο μπροστινό μέρος της μήτρας σας, κοντά στο στομάχι). 

Διαβάστε ακόμα: «Κλωτσάει, κλωτσάει»-9 ερωτήσεις γύρω από την εμβρυική κύηση.