Προσοχή στα βάρη!

Προσοχή στα βάρη!

Ίσως είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε λιγότερες βαριές δουλειές και να ζητάτε χωρίς τύψεις μια χείρα βοηθείας. Ποιος θα το αρνιόταν εξάλλου σε μια εγκυμονούσα;

Ήδη σηκώνετε το βάρος του μωρού και προσπαθείτε να συνηθίσετε το σώμα σας με αρκετά παραπάνω κιλά, συνεπώς υπάρχει κάποιος λόγος να σηκώσετε κάποιο αντικείμενο που είναι επίσης βαρύ; Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο για μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το πώς νιώθει ο καθένας, μιας και η μεταφορά βαρέων αντικειμένων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή όταν είστε έγκυος και ειδικά καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει.

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σύνδεσμοι στο σώμα χαλαρώνουν και οι κλειδώσεις χάνουν αρκετή από τη σταθερότητά τους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Παράλληλα καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει και το κέντρο βάρους μετακινείται προς τα εμπρός, ασκείται πίεση στην μέση σας, κάνοντάς τη πιο ευάλωτη.
  • Αυτή η μετακίνηση στο κέντρο βάρους του σώματος μπορεί να δημιουργήσει μια έλλειψη ισορροπίας που με τη σειρά της να αυξήσει το ρίσκο να πέσετε κάτω, ειδικά αν προσπαθήσετε να σηκώσετε ένα βαρύ αντικείμενο.
  • Κάντε εξάσκηση στο πώς πρέπει να σηκώνετε κάτι βαρύ. Λυγίστε τα γόνατα, κρατήστε ίσια την πλάτη και βάλτε δύναμη στα πόδια και όχι στη μέση σας και μεταφέρετε το φορτίο κοντά στο σώμα σας. Αν κάνετε προσπάθεια για να το σηκώσετε σημαίνει πως είναι αρκετά βαρύ για εσάς, συνεπώς είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια.