Μπορεί η αϋπνία να βλάψει το μωρό μου;

Μπορεί η αϋπνία να βλάψει το μωρό μου;

Δείτε πού μπορούν να σας επηρεάσουν οι λίγες ώρες ύπνου

Εσείς δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε αλλά ο δικός του ύπνος δεν ταράζεται με τίποτα! Αυτό θα πει ευτυχία…! Ο λόγος για το έμβρυο που δεν περιμένει να κοιμηθείτε για να ξεκουραστεί και το ίδιο. Ωστόσο, δείτε γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε αρκετά.

Αν κοιμάστε λίγες ώρες, έχετε αϋπνίες ή δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε γιατί πιάνεστε ή γιατί σηκώνεστε κάθε τρεις και λίγο για να πάτε στην τουαλέτα, μην ανησυχείτε ότι ξυπνάτε και το μωρό σας. Εκείνο συνεχίζει να κοιμάται απερίσπαστα ή ίσως και να είναι ούτως ή άλλως ξύπνιο, μιας και ο δικός του ύπνος είναι ανεξάρτητος από το δικό σας.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Μήπως ότι μπορείτε να αδιαφορείτε για το πόσο κοιμάστε; Φυσικά και όχι! Καταρχήν, σκεφτείτε ότι με την έλευση του μωρού θα περάσετε εβδομάδες και εβδομάδες αϋπνίας, οπότε είναι η ευκαιρία σας να ξεκουραστείτε. Έπειτα, έχετε υπόψην σας πως η έλλειψη ύπνου ενδέχεται να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αφού δεν θα έχετε την απαιτούμενη ενέργεια να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητά σας και γιατί μειώνει σημαντικά τα αντανακλαστικά σας, ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν οδηγείτε.

Τέλος, η έλλειψη ύπνου, σύμφωνα με έρευνες μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον τοκετό. Σύμφωνα με τα ευρήματα οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερες από 6 ώρες τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποβληθούν σε καισαρική ή ο τοκετός να διαρκέσει πολύ περισσότερο από τον τοκετό των γυναικών που κοιμούνται 7 και περισσότερες ώρες το βράδυ.

Μάθετε κι αυτό: Η μήτρα και το αμνιακό υγρό δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφαλείας στο οποίο δεν καταφθάνουν όλοι οι εξωτερικοί ήχοι που ενδέχεται να επηρεάσουν εσάς και να σας ξυπνήσουν. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν ακούει. Ένας πολύ δυνατός ήχος ή μια απότομη κίνηση ενδέχεται να το ξυπνήσουν.

Διαβάστε ακόμα: Tips για να απολαμβάνετε έναν ήρεμο ύπνο και στα τρία τρίμηνα της εγκυμοσύνης θα βρείτε στο άρθρο «Ήρεμος ύπνος ανά τρίμηνο ».