Μικρές Διατροφικές Αλλαγές Που Θα Σας Απογειώσουν!

Μικρές Διατροφικές Αλλαγές Που Θα Σας Απογειώσουν!

Υγιεινές εναλλακτικές των αγαπημένων σας γεύσεων!

Ο γιατρός σας έχει συμβουλέψει τι πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να λάβετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και αναμφίβολα έχετε κάνει και προσωπική έρευνα. Μήπως όμως αυτά που έχετε επιλέξει να γεμίσουν το ψυγείο και τα ντουλάπια σας δεν είναι τόσο υγιεινές ή θρεπτικές επιλογές όσο κάποιες άλλες; Αν, ας πούμε, αντικαθιστούσατε ένα προϊόν με ένα άλλο παρόμοιο θα απολαμβάνατε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά του, επομένως αξίζει τον κόπο να κάνετε αυτή τη μικρή γευστική – και όχι μόνο – «μετατόπιση».

Αντί για γιαούρτι με φρούτα, επιλέξτε το στραγγιστό γιαούρτι.Μπορεί να θεωρείτε ότι καταναλώνετε ένα υγιεινό snack, αλλά το γιαούρτι με γεύση Yogurtland Yogurt High Resφρούτων δεν σημαίνει ότι θα περιέχει πραγματικά φρούτα. Παράλληλα η επιπλέον ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη κύησης αλλά και για την προσθήκη επιπλέον βάρους. Το στραγγιστό γιαούρτι, από την άλλη, έχει τις διπλάσιες πρωτεΐνες, για αυτό και είναι πολύ θρεπτικό, ενώ αν θέλετε να κάνετε πιο γλυκιά τη γεύση του, προσθέστε απλά αποξηραμένα φρούτα. Παράλληλα είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα είναι μια καλή ποσότητα, αλλά προτιμήστε αυτά να μην περιέχουν λιπαρά ώστε να ελέγχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Αντί για αλλαντικά προτιμήστε καπνιστό σολομό.Εκτός από νοστιμιά σας εφοδιάζει με τα λιπαρά οξέα ω-3 που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου αλλά και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης.

Αντί για μαγιονέζα επιλέξτε αβοκάντο.Βάλτε εξωτικές γεύσεις στο πιάτο σας, αντικαθιστώντας τη μαγιονέζα με την οποία συνηθίζατε να αλείφατε στο ψωμί για να φτιάξετε σάντουιτς με αβοκάντο που εύκολα γίνεται κρέμα. Το τελευταίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, μονοακόρεστα λίπη και φολικό οξύ.

Αντί για φράουλες προτιμήστε βατόμουρα.Γιατί είναι εφοδιασμένα με τη διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σχέση με τις φράουλες. Μια κούπα mixed-berriesβατόμουρα προσφέρει το 30% της ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών που πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος. Φυσικά μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας ενώ διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα στα κατάλληλα επίπεδα.  

Αντί για φέτα επιλέξτε κατσικίσιο τυρί. Μπορεί να δίνει ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα σας και να συνοδεύει τέλεια τα λαδερά φαγητά αλλά περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού. Σύμφωνα με έρευνες αφενός η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων αλατιού μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη δομή της καρδιάς του εμβρύου, αφετέρου σε ορισμένες γυναίκες μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον το κατσικίσιο γάλα είναι πλουσιότερο σε λιπαρά ω-3 σε σχέση με το αγελαδινό.

Αντί για λάχανο δοκιμάστε σπανάκι. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των λαχανικών που βάζετε στο πιάτο σας τόσο μεγαλύτερη θρεπτική αξία έχουν. Το σπανάκι βρίσκεται, λοιπόν, στις top επιλογές, μιας και περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και β-καροτίνη. Η τελευταία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό των οργάνων του μωρού.

Αντί για απλό γάλα σόγιας , γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη.Αν προτιμάτε το γάλα σόγιας από το κανονικό αναζητήστε εκείνο που δεν περιέχει ζάχαρη ή no sugar small mugγλυκαντικές ουσίες και επιλέξτε κάποιο που είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο και βιταμίνη D.

Αντί για τα απλά αυγά προτιμήστε αυγά εμπλουτισμένα με λιπαρά οξέα ω-3. Αυτό σημαίνει πως τα αυγά προέρχονται από κότες που έχουν τραφεί με τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά. Όπως και τα απλά αυγά έτσι και αυτά είναι πηγές χολίνης, η οποία βοηθάει στην ομαλή ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων.