Δώστε χαρά στο τρίτο τρίμηνο

Χαρούμενη εγκυμοσύνη

8 τρόποι για να κάνετε το μωρό σας χαρούμενο πριν ακόμα γεννηθεί

Διανύετε πλέον το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και μπορείτε να νιώσετε το μωράκι σας. Επειδή όμως και εκείνο σας «ακούει» και νιώθει, δοκιμάστε από τώρα να το κάνετε όσο πιο χαρούμενο μπορείτε. Σε συνέχεια των άρθρων «Κάντε το έμβρυο χαρούμενο» και «Καθημερινά tips για ένα υγιές και χαρούμενο έμβρυο» σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμα ιδέες για να κάνετε το μωρό σας χαρούμενο και στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.

  1. Ώρα για κωμωδία! Το μωρό σας χαίρεται ιδιαιτέρως όταν εσείς λύνεστε στα γέλια, συνεπώς μην του στερήσετε αυτή τη διασκέδαση. Εξάλλου το γέλιο μετριάζει την πίεση του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Αναζητήστε παλιές ή νέες ελληνικές και ξένες ταινίες με γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς και ετοιμαστείτε για βραδινές προβολές.
  2. Κάντε ελαφρό μασάζ στην κοιλιά σας. Προσθέστε το στην καθημερινή σας ρουτίνα το πρωί που ξυπνάτε ή το απόγευμα και κάντε απαλές κινήσεις τρίβοντας την κοιλιά σας. Χρησιμοποιήστε ειδικό λάδι για μασάζ ή βιταμίνη Ε που κάνει καλό στις ραγάδες και επιτρέψτε στο μωράκι σας να απολαύσει τα ιδιαίτερα αγγίγματα.
  3. Μυηθείτε στην κλασική μουσική. Μπορεί να μην έχετε καμία σχέση με τα κονσέρτα, τις βραδιές πιάνου και γενικά την κλασική μουσική αλλά δοκιμάστε να ακούσετε λίγο Mozart ή Vivaldi. Τα έμβρυα αντιδρούν πολύ καλά σε αυτού του είδους την μουσική και ηρεμούν στο άκουσμά της. Ο ρυθμός της μάλιστα μοιάζει με τον χτύπο της καρδιάς σας για αυτό και είναι τόσο αγαπητός στο μικρό σας.
  4. Αρχίστε από τώρα τα παραμύθια. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας, να μεγαλώσει και να καταλαβαίνει για να του διηγηθείτε παραμύθια. Κάντε την αρχή από τώρα, ακόμα και με το ίδιο παραμύθι κάθε βράδυ, καθώς αν ακούει συνεχώς την ίδια ιστορία θα τη θυμάται αργότερα.Διαβάστε του ένα παραμύθι
  1. Απολαύστε ένα smoothie με γεύση μπανάνα. Χτυπήστε το μπλέντερ μπανάνα, γάλα, γιαούρτι και μαύρη ζάχαρη/μέλι για έξτρα ενέργεια και ασβέστιο που είναι απαραίτητο για το μωρό σας. Δείτε την ακριβή συνταγή στο άρθρο μας «Smoothie φράουλας» και όπου φράουλα βάλτε το αγαπημένο σας φρούτο εποχής.
  2. Τα πόδια πάνω! Απλώστε τα με άνεση στο καναπέ ή σε ένα σκαμπό ενώ κάθεστε στην πολυθρόνα για να αποφύγετε το πρήξιμο. Φροντίστε, ακόμα, να χαλαρώνετε για 10 με 20 λεπτά 2 με 3 φορές την ημέρα για να νιώσετε καλύτερα τόσο εσείς όσο και το μωρό σας.
  3. Διαλογιστείτε. Είκοσι λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα θα βοηθήσουν στην θετική σκέψη, βελτιώνοντας παράλληλα τη διάθεσή σας.
  4. Νανούρισμα από τον μπαμπά. Τον τελευταίο μήνα το μωρό σας θα αναγνωρίζει και τη φωνή του μπαμπά του. Ενθαρρύνετέ τον λοιπόν να τραγουδάει νανουρίσματα από τώρα που θα βοηθήσουν το μωρό σας να ηρεμεί και μετά τη γέννα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο και για εκείνον να το βάζει αργότερα στο κρεβάτι του για ύπνο!