Σπιτικά τορτελίνια γεμιστά με κιμά!

Σπιτικά τορτελίνια γεμιστά με κιμά!

Θα αισθανθείτε περήφανη για τον εαυτό σας και τις μαγειρικές σας ικανότητες!

 

Υπάρχει η άποψη πως το να φτιάξει κανείς τα δικά του σπιτικά ζυμαρικά είναι κάτι δύσκολο. Λάθος! Μπορεί πράγματι να είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία από το να πας στο supermarket και να πάρεις ένα έτοιμο πακέτο, αλλά δεν είναι πιο περίπλοκη από το να φτιάξεις, λόγου χάρη, ένα ταψί μουσακά. Αφήστε που το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει, αφού είναι πιο γευστικά και φτιαγμένα από υλικά που γνωρίζετε την προέλευσή τους.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα τορτελίνια

250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1κουταλιά της σούπας αλάτι

180ml ζεστό νερό

Για τη γέμιση

200g μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη αναμείξτε τα ξηρά υλικά της ζύμης και κατόπιν κάντε στην μέση μια γούβα και ρίξτε το νερό και το αυγό. Ξεκινήστε να ανακατεύεται και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μία καλοδουλεμένη ζύμη, ούτε πολύ σκληρή ούτε μαλακή. Καλύψτε την με ένα πλαστικό μπολ και αφήστε την για όσο φτιάχνετε την γέμιση να φουσκώσει.
  2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ενώστε το με τον κιμά και τα μπαχαρικά. Δουλέψτε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε.
  3. Κόψτε την ζύμη στην μέση και τυλίξτε ξανά το κομμάτι που προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιήσετε. Ανοίξτε την ζύμη, αρχικά, με τα δάχτυλά σας πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλάει. Έπειτα με τον πλάστη ανοίγετε ένα αρκετά λεπτό φύλο, περίπου 2 χιλιοστών σε πάχος. Κατόπιν, τυλίγετε χαλαρά την ζύμη στον πλάστη και, τέλος, τον τραβάτε από μέσα για να πάρετε ένα ρολό.τορτελίνιΤορτελίνι
  4. Με ένα μαχαίρι κόψτε κατά πλάτος την ζύμη για να πάρετε τετραγωνάκια των 2 περίπου εκατοστών. Κατόπιν, αρχίζετε ένα ένα να τα γεμίζετε βάζοντας λίγο γέμιση στο κέντρο, κλείνοντας και, στην συνέχεια, ενώνοντας τις άκρες όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Φροντίστε να σφραγίζετε καλά την ζύμη, ώστε να μην ανοίξει το τορτελίνι στην κατσαρόλα και να τοποθετείτε τα τορτελίνια πάνω σε μια επίπεδη φόρμα σιλικόνης για μπισκότα, για να μην κολλήσουν και να μην ξεραθούν.ΝοστιμιάΤορτελίνιΤορτελίνι
  5. Αφού τελειώσετε την χρονοβόρα διαδικασία του τυλίγματος, έχει έρθει το τελευταίο βήμα πριν την απόλαυση. Βράστε νερό, αλατίστε και ρίξτε μέσα τα τορτελίνια. Στην αρχή αυτά θα κάτσουν στον πάτο του σκεύους αλλά σε ένα λεπτό περίπου θα ανέβουν ξανά στην επιφάνεια. Μόλις αυτό συμβεί, ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι, χαμηλώστε την θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίστε να βράζετε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε απλά με τριμμένο τυρί, όπως αρέσει στα παιδιά, ή και με σάλτσα ντομάτας.
  6. Φυσικά, εάν δεν θέλετε να τα βράσετε όλα και επιθυμείτε να κρατήσετε μερικά για άλλη μέρα, μπορείτε να τα καταψύξετε. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά μαζί με την φόρμα σιλικόνης και, κατόπιν , ρίξτε τα προσεκτικά σε ένα σακουλάκι, κλείστε το και βάλτε το στην κατάψυξη. Δεν χρειάζονται απόψυξη. Από την κατάψυξη μπορούν να βουτήξουν απείθειας στην κατσαρόλα.

Καλή όρεξη!