Τούρτα κουκουβάγια

Κουκουβάγια

Η συνταγή για μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη τούρτα

Θέλετε να κάνετε το party γενεθλίων του μικρού σας και να αφήσετε τους καλεσμένους σας (και ειδικά την μαμά του Γιαννάκι που έχει την μύτη της μονίμως στραμμένη στον ουρανό) με ανοιχτό το στόμα; Ορίστε μια εντυπωσιακή 3D τούρτα, εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Υλικά

Μεγάλο Πυρέξ μπολ2 κέικ (της αρεσκείας σας) ψημένα σε μεγάλου μεγέθους (500ml) πυρέξ μπολ.

2 κέικ (της αρεσκείας σας) ψημένα σε μικρού μεγέθους(355ml) πυρέξ μπολ

2 μπισκότα Oreo

2 στρογγυλά σοκολατάκια (τύπου smarties)

5 καραμέλες σε σχήμα μπανάνας

Δάκρια σοκολάτας

Frosting σοκολάτας

Frosting λευκής σοκολάτας

1 chopstick

Εκτέλεση

1. Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το μείγμα του κέικ, καθώς το ψήσιμο είναι εκείνο που καταναλώνει την περισσότερη ώρα. Ακολουθήστε την αγαπημένη σας συνταγή και υπολογίστε να πολλαπλασιάσετε την ποσότητα ώστε συνολικά να φάνει τα 1.710 ml. Αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν, είστε έτοιμη να αρχίσετε την δημιουργία.

2. Βάλτε τα δύο μεγάλα κέικ με τις βάσεις τους να εφάπτονται, ώστε να σχηματίσετε το σώμα (δείτε το σχεδιάγραμμα). Μπήξτε μέσα το chopstick για να τα κρατήσει ενωμένα, αλλά αφήστε αρκετό μέρος του να ξεπέχει για να κρατήσει και το κεφάλι. Φτιάξτε το κεφάλι ενώνοντας τις βάσεις των μικρότερων κέικ και μπήξτε τα προσεκτικά στο chopstick. Για να κρατηθούν καλύτερα και πιο στέρεα θυμηθείτε να βάλετε ανάμεσα στα κέικ, σαν «κόλλα», μικρή ποσότητα από το frosting μαύρης σοκολάτας.

Σχεδιάγραμμα τούρτας κουκουβάγιας

3. Εάν διαθέτετε κάποια δική σας συνταγή για frosting ακολουθήστε την, αλλιώς λιώστε σε μπεν-μαρί 500g μαύρης σοκολάτας και κατόπιν ρίξτε 300g κρέμας γάλακτος που έχετε ζεστάνει και στην οποία έχετε λιώσει 1 κουταλιά βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια γυαλιστερή και λεία γκαναζ. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για την λευκή σοκολάτα, μόνο που αυτήν την φορά στα 200g λευκής σοκολάτας θα ρίξετε 125g κρέμας γάλακτος στην οποία έχετε λιώσει μισή κουταλιά βούτυρο.

4. Κατόπιν, καλύψτε την τούρτα σας με το frosting μαύρης σοκολάτας. Με ένα κουτάλι απλώστε το για να γίνει λείο παντού και μετά χρησιμοποιήστε την φαντασία σας ή λάβετε ως οδηγό την εικόνα για να δημιουργήσετε τραχιά σημεία στο κεφάλι και το σώμα, ώστε να δώσετε την ψευδαίσθηση φτερών. Το τελευταίο μπορείτε να το πετύχετε ευκολότερα χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό πινέλο.

5. Στην συνέχεια, βάλτε το frosting λευκής σοκολάτας σε ένα κορνέ σαντιγής, για μεγαλύτερη ακρίβεια και απλώστε το στο σημείο του στέρνου. Ομογενοποιήστε το με ένα κουτάλι ακολουθώντας, όπως και στο κεφάλι, κάθετες κινήσεις.

6. Ανοίξτε τα μπισκότα oreo και κολλήστε στο κέντρο της κρέμας δύο στρογγυλά σοκολατάκια. Τοποθετήστε τα στο σημείο των ματιών. Κόψτε στην μέση το άλλο μισό του κάθε μπισκότου και μπήξτε τα μισοφέγγαρα στην θέση των αυτιών. Καλύψτε με σοκολάτα!

7. Τέλος, βάλτε τα δάκρια της σοκολάτας για να στολίσετε το στέρνο και χρησιμοποιήστε τις καραμέλες μπανάνας για να σχηματίσετε την μύτη και τα νύχια των ποδιών.

 

Καλή τύχη και καλή όρεξη!