Pancakes μπανάνας

Pancakes μπανάνας

Ένα κυριακάτικο πρωινό με την γλύκα του αγαπημένου κίτρινου φρούτου

Λίγα είναι τα παιδιά που λένε «όχι» στην μπανάνα. Και γιατί, άλλωστε, να πουν; Έχει ωραίο χρώμα, απίθανη γεύση και μοιάζει περισσότερο με επιδόρπιο παρά με φρούτο. Ευτύχημα για τους γονείς, αφού καθαρίζεται πανεύκολα και δεν λερώνει! Αν και το δικό σας παιδάκι αγαπά την μπανάνα, να ένα κυριακάτικο (δεν είναι για κάθε μέρα γιατί περιέχει λίγο βούτυρο παραπάνω) πρωινό που θα του φτιάξει την διάθεση!

Υλικά (η ποσότητα εξαρτάται από το επιθυμητό μέγεθος του pancake)

180g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 ½ κουταλιές της σούπας baking powder

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1-1½ κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

300ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

2 μεγάλες μπανάνες (εντελώς λιωμένες)

Extra βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

1.Αναμείξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανοίξτε έναν λάκκο στην μέση.

2.Ρίξτε το γάλα σε μία κανάτα και σπάστε μέσα το αυγό. Χτυπήστε με ένα πιρούνι μέχρι το αυγό και το γάλα να γίνουν ένα.

3.Χύστε το μείγμα του γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο στον λάκκο των στερεών υλικών και ανακατέψτε με ένα αναδευτήρι χειρός μέχρι να έχετε ένα απαλό κρεμώδες αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να μην αφήσετε το κουρκούτι να σβωλιάσει. Εάν έχει σβώλους προσπαθήστε να τους σπάσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

4.Αφήστε το 15 λεπτά να ξεκουραστεί (απαραίτητο για να αντιδράσει το baking powder και να γίνουν πιο αφράτα) και στην συνέχεια προσθέστε την λιωμένη μπανάνα.

5.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείψτε μια μικρή ποσότητα βουτύρου. Με μια κουτάλα της σούπας ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι ( περίπου 60ml για ένα pancake μεσαίου μεγέθους) και ψήστε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το pancake κάνει φουσκάλες είναι έτοιμο για γύρισμα.

6.Για το επόμενο pancake το τηγάνι δεν χρειάζεται βουτύρωμα.

7.Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο, μέχρι να ολοκληρώσετε το τηγάνισμα.

8.Απολαύστε το σκέτο ή με την συνοδεία φρούτων εποχής. Για πιο λαχταριστό και αμαρτωλό αποτέλεσμα πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη ή προσθέστε μέλι και ξηρούς καρπούς ή απογειώστε το ρίχνοντας από πάνω σπιτικό spread σοκολάτας.

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλούπια φαγητού για να δώσετε στο pancake σας ξεχωριστό σχήμα! Απλά τοποθετήστε τα στο τηγάνι και ρίξτε μέσα το μείγμα!