Σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη

Σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη

Ένα διάσημο δροσιστικό ρόφημα σε πιο υγιεινή εκδοχή.

 

Τα παιδιά στα προάστια της Αμερικής (όχι μόνο τα προσκοπάκια) συνηθίζουν να βγάζουν τα πρώτα τους χρήματα από την λεμονάδα. Στήνουν έξω από το σπίτι τους ένα πάγκο με φρέσκια σπιτική λεμονάδα με μπόλικα παγάκια και πουλούν, έναντι μερικών δολαρίων, ποτήρια δροσιάς στους περαστικούς και τους γείτονες.

Με το παραπάνω δεν σας προτείνουμε μια επιχειρηματική λύση για να βγείτε από τα σύγχρονα οικονομικά αδιέξοδα, αλλά ένα απολαυστικό αναψυκτικό που είναι παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό. Ωστόσο, μην ακολουθήσετε το αμερικανικό παράδειγμα και κρατήσετε την συνταγή για το καλοκαίρι! Η πιο ζεστή εποχή του χρόνου είναι στείρα για την ελληνική παραγωγή λεμονιών και, κατά συνέπεια, στην αγορά σπάνια θα βρείτε μη εισαγόμενη ποικιλία. Εκμεταλλευτείτε τις θερμές ανοιξιάτικες μέρες και μην αμελήσετε να πιείτε κι εσείς ένα ποτηράκι, αφού, εκτός από νόστιμη και υγιεινή, η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο διαιτητική από την συμβατική!

Υλικά (για περίπου 2l)

1 ¼ l καυτό νερό

1 κούπα μέλι

Χυμός από 10 λεμόνια

Πάγος

Δυόσμος και ροδέλες λεμονιού (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Ρίξτε σε μία δίλιτρη κανάτα το ζεστό νερό και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι το δεύτερο να διαλυθεί. Προσθέστε τον χυμό των λεμονιών και τοποθετήστε το ρόφημα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (περίπου μία ώρα). Προσθέστε στην κανάτα πάγο και σερβίρετε. Μην ξεχάσετε να στολίσετε με δυόσμο και ροδέλες λεμονιού για μια πιο όμορφη και ευωδιαστή παρουσίαση!